mpilustr

Kněžky lásky aktivní, čarodějnice v klidu

I tak by se daly v krátkosti shrnout případy, které strážníci MP Vimperk řešili v tomto týdnu.

 

Čarodějnice  byly letos klidné

“Tradičně jsou na “čarodějnice” zajištěny posily  jak ze strany strážníků (včetně asistentů prevence kriminality), tak policistů a v pohotovosti jsou samozřejmě  jako každý den i profesionální hasiči a dobrovolní hasči – ti na mnoha místech u ohňu asistovali,” uvádí vrchní strážník Peter Macorík. “I když bylo letos vimperských čarodějnic a tím pádem i ohňů, májek a veselic až do rána požehnaně,  nezaznamenali jsme žádnou závažnou událost, u které by byo třeba zasahovat. Samozřejmě jsme prováděli průběžné kontroly  všech lokalit.”

 

Třikrát  řešili strážníci  Pasovskou ulici:


Poprvé  pro nález použité injekční stříkačky, kterou zlikvidovali jako nebezpečný odpad, podruhé když bylo ohlášeno, že na ulici stopuje neznámá žena vozidla, pravděpodobně za účelem nabídky sexuálních služeb,  Na místě  byla zjištěna totožnost ženy, důrazně jí vysvětlen obsah místní vyhlášky zakazující takové  a podobné počínání a žena byla z místa vykázána. Do Pasovské ulice   k těmto případům jezdí strážníci minimálně jednou v týdnu, ‘kněžky lásky’ zde městskou vyhlášku porušují trvale.

 

Ke třetímu případu do Pasovské ulice jeli strážníci na oznámení obsluhy baru, která uvedla, že podnapilý host v jejich podniku upadl a zranil se na hlavě. Hlídka MP na místě  s mužem komunikovala, přivolala ZZS, ale host odmítl ošetření. Obsuluha baru mu dále alkohol odmítla prodat, po domluvě  a podepsání  odmítnutí ošetření, muž odešel domů.

 

 

Kromě čarodějnic  a Pasovské ulice,  zaznamenali strážníci  v rámci běžné služby i další případy – koupající se děti v kašně, ztráty, volně pobíhajícího psa a další. Závažné kriminální delikty se v tomto týdnu nevyskytly.

 

-red-