Průlet školou začal v jídelně

ČARODĚJNICKÝ ZPRAVODAJ ŠD PAMPELIŠKA:

carodejnice lerchovka 2014 1

 

Jednou víly, podruhé čarodějnice

Školní družina Pampeliška skrývá opravdu nejedno tajemství – jednou se v ní vyskytují víly, pak zase čarodějnice a ježibaby. Jakpak by také ne, vždyť není možné opomenout různé svátky a příležitosti k jejich oslavám a také řádění…

 

carodejnice lerchovka 2014 4

 

A tak už dlouho před Filipojakubskou nocí se  děti i vychovatelky v družině na magický večer pořádně připravovaly. Začaly pro jistu už kolem poledne, aby vše stihly a nedošlo k nečekaným zvratům.

 

Modrá škola zažila nejprve jejich průlet  začaly v jídelně, kde ochutnaly  místní lektvary, pak byl čas na poslední líčení a instalaci módních doplňků nezbytných pro obřady a pochopitelně nemohla chybět hostina.

 

carodejnice lerchovka 2014 7

 

Ta se odehrávala  za školou, kde se  od ohně táhla vůně opečených špekáčků…

 

Posilněny, vybaveny a odhodlány, pustily se čarodějnice a ježibaby do bojů s “těmi zlými” (protože  v Pampelišce se vyskytují samé dobré, tak nemohly nechat  temnou magii proniknout na své území).

 

Bojovou taktiku natrénovaly při smetákovém zápasení a hodu na miniježibaby, přes pavoučí chodník se dostaly k lákání a přitahování těchto mazlíčků (to aby bylo z čeho vařit lektvary a dělat kouzelná mazání) a jasnovidky nakonec poradily i při hledání  sladkého pokladu v kouzelné skříňce. 

carodejnice lerchovka 2014 2

 

Čarodějným rejům přihlíželo  i mnoho rodičů, kteří se přišli přesvědčit, že  se tu opravdu neděje nic nekalého a nikdo jejich ratolesti neuřkne, naopak, že se se zimou rozloučí tradičně upálením jejho symbolu a zvesela přivítají jaro.  Poselství jara pak  všichni nesli do různých koutů města, aby i večer a v noci, měli i starší kolegové a kolegyně z čarodějnické branže jasno…

 

carodejnice lerchovka 2014 8

-hpt, red, foto: V. Sulanová-

 

{gallery}susice/2014/5_kveten/carodejnice_lerchovka_web/{/gallery}