Těžká dopravní nehoda u Svaté Maří

 

Prachatice – Svatá Máří – Řidič dostal s vozidlem smyk a narazil do stromu, následně byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice.

 

dn1

 

 

 

Dopravní policisté včera před půl jednou hodinou ranní vyjížděli k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 145 v katastru obce Svatá Máří, ve směru jízdy na Vimperk. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý 20letý řidič osobního vozidla BMW, který se v místě nehody nechoval ohleduplně a ukázněně, nepřizpůsobil rychlost svého vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, následkem čehož po projetí levotočivé zatáčky dostal se svým vozidlem smyk, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde došlo ke střetu se silničním svodidlem a nárazu do stromu.

 

 

dn2

 

Řidič zůstal po dopravní nehodě zaklíněn v havarovaném vozidle, kdy jeho vyproštění za pomocí hydraulické vyprošťovací techniky provedla posádka HZS Vimperk. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, který byl z místa převezen do nemocnice.

 

dn3

Přesné okolnosti nehody, včetně alkoholu, jsou předmětem dalšího šetření dopravních policistů. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na vozidle BMW a poškozeném silničním svodidle ve výši zhruba 170 000 korun.

 

-p cr-