Aktualizováno – Sportovní víkend 3.5. – 4.5.

Fotbal:

 

1.A Starších žáků

 

 Šumavan Vimperk- SK Vacov   1:1 (0:1)

 

gól:  Uhlík M.

 

sestava:  Jaroš M.- Formánek J., Kadlec D.,Schwamberger T.,Uhlík M.,Frček L.,Červený O.,Rod O.,Koubek J., Koloušek T.,Vlček T.

 

střídali: Janda M.

 

V okresním derby jsme narazili na velmi dobrého soupeře.Od začátku bylo jasné,že jejich jarní výsledky nejsou náhodné a se ziskem bodu jsem nakonec docela spokojený.Hosté spoléhali na rychlé protiútoky a my jsme s tím měli po celý zápas velké problémy.Opět se projevila naše slabina a to je proměňování gólových příležitostí.To  nás nakonec stálo zisk tří bodů.Jedinou naší branku dal Michal Uhlík .

 

 

Na druhou stranu musím říct,že dnes za nás nastoupili pouze tři starší žáci, jeden hráč starší přípravky a zbytek mladší žáci. Proto jak jsem již řekl si výsledku velmi vážím.

 

{gallery}vimperk/2014/05_kveten/fotbal_zaci_vimperk_vacov/{/gallery}

 

 

1.A Mladších žáků

 

Šumavan Vimperk – SK Vacov 7:0 (3:0)

 

branky: Koloušek 2, Matoušek 2, Vlček, Rod, Děd

 

sestava: Uhříček L., Vrábel M., Vlček T., Zahradník J., Chalupa L., Červený O., Koloušek T., Kopolovič P, Rod O., Matoušek M., Děd T., Janda M.

 

trenér: Lukáš Sýs
vedoucí týmu: Pavel Rod

 

Hodnocení trenéra Lukáše Sýse:
“Utkání s Vacovem se nám velmi povedlo, od začátku utkání jsme byli lepším týmem. Kluci hráli hezký kombinační fotbal a za to je musím pochválit. Velmi se mi v tomto utkání líbil náš obránce r. 2003 Lukáš Chalupa, ale i ostatní hráči podali na hřišti výborné výkony.”

 

 

 

předehrávka čtvrtek 1.5.2014

 

FK Protivín – Šumavan Vimperk  1:2 (0:1)

 

góly:  Koubek J., Frček L.

 

sestava:  Král D.- Formánek J., Kadlec D.,Král T.,Uhlík M.,Frček L.,Červený D.,Rod O.,Koubek J., Koloušek T.,Matoušek V.

střídali: Červený O.

 

Dnešním dnem jsme začali sérii čtyř utkání během14 dnů.Čekal nás velmi houževnatý soupeř,který je v horní polovině tabulky.

 

 

Od začátku jsme velmi dobře kombinovali a začali soupeře přehrávat,který hrozil pouze z nakopávaných dlouhých míčů. V 11.minutě po krásné přihrávce Ondry Roda dal náš první gól Jarda Koubek. Další velmi dobré šance jsme již neproměnili a tak první poločas skončil jen 1:0 pro nás.Hned po přestávce se Jarda změnil na nahrávače a Lukáš Frček krásným bodýlkem zvýšil naše vedení na 2:0. To bylo střelecky z naší strany vše,protože se kluci začali předhánět,kdo nedá větší šanci.Nakonec nás to mohlo velmi mrzet .Domácí v 56. minutě po rychlém brejku a nedorozumění v naší obraně snížil na 2:1.Do konce utkání to byly opět nervy,ale hubené vítězství jsme ubránili.

 

 

středa 30.4.2014 – okresní přebor mladší přípravka – 11. kolo

 

 

TJ Šumavan Vimperk “B” – TJ Šumavan Vimperk “A” 11:5 (6:1)

Hodina 4, Kecskés 4, Uhlík J. 2, Kliment A. – Willmann 2, Sova 2, Paletář

 

 

TJ Šumavan Vimperk “A” – FK Tatran Prachatice o.s. 8:5 (6:1)

Paletář 3, Sedláček 3, Willmann 2 – Podroužek 3, Ludačka, Raušer

 

 

TJ Šumavan Vimperk “B” – FK Tatran Prachatice o.s. 19:2 (10:1)

Hodina 10, Kliment A. 3, Kecskés 3, Uhlík J. 2, Pineau – Podroužek 2

 

 

 

I.A třída sk. B Muži

 

 

Šestá Formánkova nula!
Tahákem skupiny B bylo šumavské derby mezi domácím Vimperkem a Vacovem. Obrana Šumavanu je zamknutá na sedm západů a to platilo i tentokrát. Brankář Jiří Formánek (41 let), který moc práce neměl, udržel pošesté v řadě čisté konto a jistě bude vzpomínat, kdy se mu to povedlo naposledy. Směrem dopředu se daří Michalu Šípovi, který dvakrát pokořil gólmana Láchu.

 

 

Šumavan Vimperk – SK Vacov 3:0 (1:0)

 

Branky: 41. a 60. Michal Šíp, 52. Samohejl.

 

 

{gallery}vimperk/2014/05_kveten/fotbal_muzi_vimperk_vacov/{/gallery}

 


foto a text: Zdeněk Formánek