V kufru auta ho odvezli do lesa

Policisté objasnili únorovou loupež

 

SUŠICE – Dva pachatelé převzali usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu loupež. Koncem února převezli muže do lesa a tam jej připoutali ke stromu. 

 

Od komisaře převzali usnesení o zahájení trestního stíhání dva 32letí muži ze Sušicka, kteří byli obviněni ze zločinu loupež spáchaného formou spolupachatelství.
 
24. února letošního roku před osmnáctou hodinou u vlakového nádraží v Sušici vyzvali pod pohrůžkou použití násilí, 22letého muže z obce u Sušice, k nastoupení do zavazadlového prostoru vozidla zn. Peugeot. Pachatelé muže převezli za město Sušice směr Rabí na palouk v lesním porostu, kdy jej jeden z mužů připoutal pomocí pout ke stromu.
 
To ale pachatelům nestačilo. Okradli připoutaného muže o peněženku a navíc ho obuškem zbili – přes nohy a záda. Na dvaadvacetiletého muže měli i další poždavky – chtěli čtyři přenosné počítače nebo dvacet tisíc korun za vykradený objekt.
 
Násilníci pak z místa činu odešli s tím, že si pro připoutaného muže zajeden až dva dny přijdou… Poškozenému se podařilo z pout vyprostit, odešel pěšky do Klatov a případ oznámil v ranních hodinách na oddělení policie.
 
Oba dva násilníci se budou zodpovídat ze svého jednání policii a soudu.
 
-red, p cr-