nehody

Sražená seniorka skončila v nemocnici

Sražená chodkyně

 

Nejen řidiči, motorkáři a cyklisté  jsou viníky dopravních nehod. Velmi důležitá,  z hlediska bezpečnosti, je i ukázněnost a pozornost chodců. Poslední případ nehody kdy došlo ke kolizi  člověka s vozem, to dokládá. Seniorka šla po nesprávné straně vozovky, srazila se s rozjíždějícím popelářským vozem a utrpěla zranění.

 

Prachatičtí dopravní policisté vyjížděli v úterý odpoledne před půl druhou k dopravní nehodě, ke které došlo v ulici Smetanova ve Vimperku. Z dopravní nehody je důvodně podezřelá 84letá chodkyně, která šla po nesprávné straně komunikace a ve chvíli, kdy procházela kolem rozjíždějícího se popelářského vozu Iveco, kterému náhle vstoupila do boku, došlo ke střetu pravé přední části vozu Iveco s chodkyní. Po střetu s vozidlem byla chodkyně odražena vpravo mimo komunikaci.

Por. Bc. Martina Joklová k nehodě doplňuje:

“Při dopravní nehodě žena utrpěla těžké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. U obou účastníků nehody byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Další prověřování provádí dopravní policisté.”

– red, p cr –