nehody

Policie hledá svědky nehod

Případů přibývá

 

Případů, kdy řidiči ujedou od  malé dopravní nehody, při které “šťouchnou” do zaparkovaného auta ve kterém nikdo není (vlastně se nic nestalo…), ale bohužel i od té, kdy jsou zranění nebo umírají lidé, bohužel přibývá. Nepochopitelná lhostejnost, nezodpovědnost, vědomí viny? To ale  útěkem nepoleví…

 

Policie se v poslední době často obrací na veřejnost se žádostí o svědectví a pomoci při vyšetřování.  Tentokrát rovnou ve třech případech týkajících se nehod v Sušici, Svéradicích a Klatovech.

 

 

Policie ČR, Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje územní odbor, dopravní inspektorát Klatovy, žádá občany o spolupráci při prošetřování  dopravních nehod:

 

 

10. května 2014 ve 18.00 hodin v Sušici došlo k dopravní nehodě v ulici Volšovská. Dosud neznámý řidič řídil vozidlo v prostoru u zadního vchodu do domu u garáží a bývalé kotelny. Narazil do vrat garáže domu a poškodil je. Nezjištěný řidič s neznámým vozidlem zastavil a šel do domu, kdy se mu nepodařilo kontaktovat majitele poškozených vrat garáže a uvedl obyvatelce domu registrační značku vozidla a telefonní číslo a odjel. V 19.30 hodin majitel poškozených garážových vrat nehodu ohlásil a šetřením bylo zjištěno, že registrační značka, ani telefon neodpovídá skutečnosti. 

 

9. května 2014 ve 13.05 hodin v Klatovech došlo k dopravní nehodě v ulici Nádražní. Po ulici Dukelská jel řidič s vozem zn. Opel Astra Caravan směrem ke křižovatce s ul. Nádražní. Při příjezdu ke křižovatce s ulicí Nádražní dával přednost autobusu zn. Renault Irisbus. Aby se vyhnuli začal řidič  s Oplem couvat a levou přední částí vozidla zachytil o levý bok autobusu. Ani nezastavil a ujel. Policisté šetřením řidiče vypátrali, ale  pro šetření i v tomto případě žádají o pomoc  případné svědky incidentu.

 

 V obci Svéradice řídil v době od 20. do 25. dubna 2014 dosud neznámý řidič auto s nímž ze zatím nezjištěných příčin narazil do zdi oplocení u domu. I on z místa nehody odjel, ačkoliv způsobil škodu.

 

 

 Tisková mluvčí klatovské policie nprap. Ladmanová Dana k uvedeným případům dodává:

“Policisté pátrají po neznámých řidičích i jejich vozech. Významnou měrou  rychlému vyšetření událostí mohou podáním informací přispět svědci uvedených nehod. Policisté je žádají o pomoc a děkují za případnou spolupráci. Informace je možné podat na telefonním čísle  974 334 111, nebo na telefonním čísle dopravního inspektorátu 974 334 251, případně prostřednictvím e-mailu: kt.di.sdn@pcr.cz.”

 

– red,  p cr-