Vimperské gymnázium na Pražském maratonu 2014

                     Vimperské gymnázium na Pražském maratonu 2014

 

Sympatického výsledku dosáhli nejlepší vytrvalci školy na juniorském maratonu, konaném v rámci Pražského maratonu tuto neděli – 11.5.2014. V konkurenci třiceti nejlepších školních týmů z celé republiky obsadili velmi pěkné 8. místo s časem 2:41:47 a s poměrně malou ztrátou na nejlepší. Předvedený výkon je o to hodnotnější, že většinu týmu tvořili studenti z mladších ročníků, kteří budou moci na této akci startovat ještě několikrát. Nutno také dodat, že tým vimperského gymnázia byl složen výhradně z lyžařů a měl tudíž v konkurenci družstev s atlety – specialisty velmi nesnadnou roli.

 

P5111021m

 

Celá akce je pořadatelsky perfektně připravená a dává možnost budoucím běžeckým nadějím okusit atmosféru největšího běžeckého svátku v České republice – počet účastníků závodu dosáhl 10 000 běžců!

Za každou zúčastněnou školní štafetu startuje 10 závodníků a maratónskou trať si rozdělí na 9 čtyřkilometrových úseků, ‘finišmen’ pak běží trať šestikilometrovou. V každém družstvu běží na 3.,5. a 7. úseku dívka.

Z každého kraje mají možnost do republikového finále postoupit 1.-3. školní týmy dle úspěšnosti a kvality obsazení krajských semifinálových kol. Právo reprezentovat Jihočeský kraj (již pošesté v řadě) si družstvo našeho gymnázia vybojovalo vítězstvím v Českých Budějovicích 14. dubna 2014.

 

P5111022m

 

V Praze jsme se ale museli obejít bez naší největší běžecké opory Kuby Kordače, který v tomto termínu absolvuje první soustředění s reprezentačním výběrem lyžařů v Peci pod Sněžkou. Přesto jsme na závody přijeli s odhodláním pořádně prohnat všechny favority. Tým ve složení Lukáš Pomezný, Tomáš Kalivoda, Natálka Grabmüllerová, Lukáš Jiránek, Tereza Vostradovská, Jan Švejda, Karolína Daverná, Jan Kaifer, Dominik Klement a Martin Řežáb předvedl statečný a poměrně vyrovnaný výkon a svůj čas i výsledek z loňského finále (12. místo za 2:48:10) výrazně vylepšil. Za zmínku stojí zejména vynikající představení prvního člena družstva Lukáše Pomezného, který po startu držel krok s nejlepšími vytrvalci světa a svůj 4km dlouhý úsek prolétl v čase těsně nad dvanáct minut.

 

P5111038m

 

Odměnou všem závodníků jsou již zmíněné nezapomunetelné z zážitky, setkání „naživo“ s elitními vytrvalci světa, ale i krásná trika a medaile na památku. Gratulujeme všem vítězným štafetám ( 1.místo Jablonec, 2.místo Nové Město na Moravě a 3. Jilemnice) a slibujeme, že se opět za rok vrátíme a budeme zase o něco rychlejší!

 

Zbyněk Pavlásek – trenér Gymnázia a SOŠe Vimperk

 

P5111040m

 

 

Kompletní výsledky na:  http://www.runczech.com/file/edee/2014/05/jmc.pdf

 Další info o závodu na: http://www.runczech.com/

 

Zbyněk Pavlásek – trenér Gymnázia a SOŠe Vimperk