Martina Komárka sušičtí znají

stc si koma aa 4759

Ještě zcela nedávno jsme ho mohli vidět na sušickém náměstí,teď se chystá na světově nejtěžší dřevorubecký závod sezóny. Legenda Jason Wynyard trénuje u něj doma. 

 

stc si koma aa 4084
Osm národů, osm sportovců, čtyři disciplíny a boj o titul bez přestávky – takový sportovní zážitek nabídne unikátní světový závod Champions Trophy, ve kterém budou vrcholoví sportovci svádět duely se sekerou a pilami. Mezi nimi nebude chybět ani nejlepší český sportovní dřevorubec Martin Komárek. Závod se odehraje v sobotu 17. května v maďarské Budapešti.

 

Čeští diváci ho budou moci sledovat on-line.  Video s Martinem Komárkem: http://www.youtube.com/watch?v=4aBmAecY1NM

 

Champions Trophy, který se koná po dlouhých třech letech, představí souboje muže proti muži v náročném systému K. O. až do úplného rozhodnutí, kdy zvítězí jen ten nejlepší z nejlepších.

Čtyřnásobný mistr Evropy, držitel světového rekordu disciplíny STIHL Stock Saw a momentálně třetí nejlepší dřevorubec světa Martin Komárek se tak připravuje na opravdu těžký závod, který potrvá pouhých 90 minut. Půjde v něm o sekundy, maximální výdrž, přesnost i taktiku.

 

„Bohužel má příprava nebyla dostatečná vzhledem k organizaci lokálních závodů, takže si nevěřím na nějaké zásadní umístění. Na závod se ale velice těším. Je pro mě čest reprezentovat a být mezi světovou špičkou,“ říká Komárek. Ve všech čtyřech disciplínách se proti sobě vždy utkají dva sportovci ve čtvrtfinálové a semifinálové dvojici, poté bude následovat malé finále o třetí místo a nakonec velké finále, ve kterém se definitivně rozhodne o vítězi – žádná druhá šance závodníky nečeká!

stc si koma al 3552

 

 

 

        stc si koma sm 1374  stc si koma sm 1569

 

Mezi elitou nemůže chybět např. mistr světa Australan Brad De Losa, na MS druhý v umístění Američan Matthew Cogar či novozélandská legenda Jason Wynyard. Ten se momentálně na závod připravuje v České republice u Martina Komárka. „Jasonovi jsem nabídl možnost aklimatizovat se v evropském prostředí, čehož využil, a nyní se plně připravuje tvrdým a precizním tréninkem. Je pro mě zážitek vidět jeho profesionální přípravu a vysokou fyzickou zdatnost, jednoznačně je mým favoritem číslo jedna,“ dodává Komárek.

V letošním ročníku Champions Trophy budou dřevorubci závodit ve čtyřech z celkových šesti STIHL TIMBERSPORTS disciplín a všechny z nich musejí zvládnout bez jediné přestávky. Začíná se disciplínou Stock Saw, ve které se poměřuje zručnost závodníků v řezání klasickou motorovou pilou. Dále následuje Underhand Chop, přesekávání ležící kmene a pak také Single Buck, řezání ruční pilou, v němž rozhoduje rytmus a dynamika závodníka. Na závěr je připravena disciplína Standing Block Chop, která simuluje kácení stromů a odkrývá tak zručnost závodníka v zacházení se sekerou.

-tzts-

 

Českého favorita mohou fanoušci podporovat během závodu díky živému přenosu

na internetu

17. května ve 20 hodin na webových stránkách:

www.stihl-timbersports.de/livestream.html