Jedna z největších investic v roce

V pondělí 26. května bude zahájena realizace jedné z největších investičních akcí města v letošním roce. Jde o rekonstrukci ul. Kasárenská

 

kasarenska

 

O předpokládaném průběhu akce:

 

Hlavním dodavatelem je na základě výběrového řízení firma Strabag a.s., stavebním dozorem a koordinátorem bezpečnosti práce je Ing. Adolf Šicner. V rámci akce dojde k rekonstrukci vodovodního řadu, kanalizační stoky, domovních přípojek, komunikací, chodníků, veřejného osvětlení a přeložení sdělovacích kabelů. Předpoklad dokončení stavby je do konce srpna letošního roku.

 

Z uvedených důvodů dojde k celkové uzavírce ulice Kasárenská v úseku od kruhové křižovatky k ulici Za Baštou. Vzhledem k tomu, že se jedná o frekventovanou komunikaci, která zajišťuje obslužnost přilehlých nemovitostí, firem a garáží, bude stavba rozdělena do dvou etap tak, aby bylo možné všechny dopravně obsloužit, aby byla možná pěší komunikace pro obsluhu a aby zároveň mohla probíhat stavba a nedocházelo k ohrožení života a zdraví všech osob, pohybujících se v blízkosti staveniště a ve staveništi samotném. V rámci akce budou probíhat na staveništi práce, které v nezbytné míře mohou omezit místní zvyklosti a ztíží dopravní obslužnost.

 

Rozdělení stavby do jednotlivých etap:

1. etapa – v úseku od přechodu pro chodce nad kruhovým objezdem v ulici Pivovarská cca k čp. 233, vč. příjezdu k areálu ZZN a do bývalého podniku služeb v době od 26.5. do 18.7.2014

Při této etapě bude pro obsluhu a zásobování přilehlých nemovitostí (ZZN a firmy v bývalém areálu podniku služeb) zřízena dočasná panelová komunikace mezi čp. 233 a garážemi. Příjezd do garáží v Kasárenské ulici bude bez omezení. Areál bývalých starých kasáren, resp. vjezd do dvora čp. 192 bude zajištěn po provizorní komunikaci z ulice Slepá.

 

 

2. etapa – cca od čp. 233 ke křižovatce s ulicí Za Baštou v době od 18.7. do 26.8.2014

V této etapě bude omezen příjezd do garáží v ulici Kasárenská (po pravé straně ve směru jízdy od kruhového objezdu) a garáže po levé straně budou zpřístupněné přes ulici Slepá.

V současné době jsou písemně informováni jednotliví vlastníci a uživatelé nemovitostí o zahájení stavby, o konkrétním zpřístupnění jednotlivých objektů v průběhu stavby, kontaktech na zodpovědné osoby na stavbě pro případ řešení konkrétních situací, neboť v rámci stavby budou probíhat práce, které v nezbytné míře omezí a ztíží provozování podnikatelské činnosti v uvedené lokalitě. Jednotlivé úseky a jejich uzavírky budou včas označeny dopravním značením.

 

kasarenska etapy

 

 

Bc. Ivana Jeřábková, vedoucí odboru dopravy a komunálních služeb MÚ Prachatice:

“Žádáme občany, aby respektovali dopravní značení, výstražné cedule, uvedené zákazy a příkazy, pokyny stavby, technického dozoru a aby se pohybovali pouze po vyznačených trasách tak, aby nedošlo k jakémukoliv ohrožení.

Věříme, že omezení způsobená výstavbou vynahradí všem kvalitně a bezpečně realizované a dokončené dílo, které bude dlouho sloužit ke spokojenosti všech občanů města.”

 

-red, ij mupt-