Líp už to snad ani vyjít nemohlo (II/II)

 

(doprovodné reportáže “obrazem” najdete  VE FOTOGALERII – udělejte si čas a  prožijte tu krásnou atmosféru ještě jednou…fotografií je tam opravdu dostatek, přibyly další!)

 

 

Včerejší rekapitulace Sušických slavností skončila v sobotu večer na náměstí – NO NAME, ohňostroj…

 

Jen ve zkratce připomeňme, že k pátku patřila NOC KOSTELŮ, kdy bylo možné navštívit všechny sušické kostely i Andělíček. Ještě stále se najdou sušičáci, kteří třeba právě uvnitř této kapličky nikdy nebyli…

noc kostelu 36  noc kostelu 21

 

noc kostelu 12  noc kostelu 1

 

Jenže v sobotu se toho dělo mnohem víc a nejen na náměstí.

sobota 24. 5.

SUŠICKÉ SLAVNOSTI  2014 “Rozmarné léto” pokračují – na náměstí ostřílení moderátorští matadoři (Karel Sedlecký a Jan Kohout)  zvou na celodenní program a doprovodné akce v nejbližším okolí, v zákulisí pódia přešlapují nervózní umělci.  Začíná Solovačka a po ní smršť dětských rytmických vystoupení, která roztleskala  přihížející diváky. Od stánků lákavě voní dobroty, náměstí se zaplňuje  a sluníčko svítí jako na objednávku. Vystoupil také soubor z partnerského Wenzenbachu, děti ze sušických škol a školek, dlouhoveští,  skupina hip hopu z Kašperských Hor, Oplova dechovka….

 

program namesti 8

 

 

 

program namesti 12                 program namesti 13

Silvie Matičková (12)                                                              Silvina sestra Natálka Matičková (7)  to na pódiu rozbalila tak, že přítomným  padaly brady…

 

 

Sólisté zpěváci i kapely, tanečníci všech věkových kategorií, budětická děvčata ze souboru Zralé blumy se stala mažoretkami (a stejně jako při předchozích vystoupeních je čekaly nadšené ovace).

a namesti 22

 

 

Z náměstí  odpoledne proudila barevná řeka. A proti proudu! Ne, to není omyl, to jen tak zdálky vypadal zástup  lidí, který od náměstí a  Fuferen vytrvale mířil na ostrov pokladů a do Pohádkového lesa. Tahle část města byla v letním počasí opravdu plná kouzel a pohádek.

 

phadkovy les luh 16

 

 

V Pohádkovém lese bylo zapotřebí pěkně přiložit ruku k dílu, aby si ‘absolventi’ vysloužili sladké odměny. Kolik jich bylo letos přesně nevíme, ale soudě dle vyčerpanosti pořadatelů i odměn (včetně rezerv) se  desítky a stovky načítaly směrem od tisícovky nahoru, jako v předchozích letech. Tahle akce Pionýra je velmi oblíbená a dětmi (i rodiči) už očekávaná.

 

 

santos 6

Přes řeku  na ostrova pokladů – tam zase vyrostla umělecká scéna – loutky,  divadelní spolky, sólisté i sbor – ti všichni na Santos přinesli a návštěvníkům předložili své ‘poklady’. A jak jinak než – s úspěchem!

 

Komu se nechtělo do přírody, našel úkryt před sluníčkem v modré škole a buď si vyzkoušel jak šikovné má ruce, nebo obdivoval výstavu výtvarných prací nazvanou Svět kolem nás (většinou obojí).

 

Mezitím odpoledne a v podvečer provazochodci neúnavně zvedali hladinu andrenalinu lidem stojícím na pevné zemi – to když jim nad hlavami prováděli různá alotria na třícentimetrovém “pásku” napnutém mezi radnicí a poliklinikou.

 

a namesti 10

 

 

Sobotní noc se přehoupla do nedělního rána a ” báječnej chlap s báječnou ženskou” v provedení dětí z mateřinky Smetanova  zahájil  sváteční program na velkém pódiu na náměstí. Aby tělo nezlenivělo, ukázaly nejmenší  děti při cvičení s Hankou, jak na to. Diváci na náměstí tleskali domácím účinkujícím i hostům z Klatov (taneční skupina a folklórní soubor) a hudebně-sportovní  blok završily Bambule z modré školy. Vrcholem nedělního programu bylo vystoupení Dana Bárty a En.dru. Podle  diváků i celkové atmosféry na náměstí – “bezkonkurenční”.

 

barta 12

 

***

A z náměstí pěkně  do kopců!  Invaze, jakou zažil Svtobor v neděli odpoledne,  tu nebyla minimálně pět let. Hora dobyta, chata v obležení, country Štreka vyhrávala jak o život… Však také nedělní den byl  na pobyt venku jako stvořený! 

 

A jsme u konce letošních Sušických slavností.

 

slavnosti pocasi

 

Byli jsme na mnoha místech a vystoupeních a  jednoznačný verdikt? Podtržená jednička s hvězdičkou! A pro toho kdo “zařizoval” počasí, navíc i veliká pochvala.

 

 

A jak se líbily letošní Sušické slavnosti vám?

 

 

 

***

 

USPOŘÁDAT

 

čtyřdenní slavnosti pro desítky, stovky a tisíce návštěvníků není  maličkost. Aby všechno klaplo podle plánu, pracovaly také minimálně desítky organizátorů, kterým  tímto všem posíláme velké PODĚKOVÁNÍ za všechny diváky, malé i velké, kteří  si díky jejich snaze užili  pestré Sušické slavnosti 2014. Poděkování směřuje samozřejmě i městu Sušice a jeho organizacím, partnerům, sponzorům, účinkujícím, technikům, hostům, divákům… Bylo to fajn a za rok na viděnou!

 

 

 

 

 

 logo šumava

 

mediální partner Sušických slavností 2014