Gymnastky zakončily jarní sezónu

 

Vyvrcholením jarní sezóny ve sportovní gymnastice byl krajský přebor žen, který uspořádal oddíl SG TJ Merkur Č. Budějovice ve spolupráci s oddílem SG TJ Slovan J.Hradec z pověření ČGF – KSK Jihočeského kraje a Kraje Vysočina v jindřichohradecké sportovní hale 24.5.2014. Děvčata bojovala nejen o tituly „přeborník kraje“, ale také o postup na mistrovství republiky.

sg konecjara 9  sg konecjara 8

 

Poslední závod jara a jarní sezónu hodnotí  Marie Kotlíková, předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk:

Z Vimperku se místo původně plánovaných 10 dívek zúčastnily jen tři. Důvod je pořád tentýž. Přednost má účast na mistrovských soutěžích mažoretek a stejně důležitých soutěžích dechového souboru. Termíny jsou bohužel dost často stejné.

V základním stupni soutěžila Adélka Kašparová, která předvedla jeden z nejlepších přeskoků, ale na ostatních nářadích má ještě velké rezervy. Skončila opět vzadu, na 33. místě. Pavla Vozobulová věnovala přípravě na přebory hodně úsilí a byl reálný předpoklad umístění v první desítce. Snažila se ze všech sil, vylepšila bradla, akrobacii i skoky na kladině. Z radosti, že předvedla obtížné pasáže na kladině, se dostatečně nesoustředila na závěrečný kotoul, byly z toho hned dva pády a posun až na 25. příčku. Gymnastika je náročný sport po fyzické i psychické stránce a i podobné nezdary k němu patří.

Jediná zástupkyně Vimperka v kategorii juniorky B Jana Krtoušová  zacvičila tradičně velice dobře a vybojovala si sice nepopulární, ale přesto krásné 4. místo.

Všem děvčatům patří poděkování za dobrou reprezentaci vimperské gymnastiky.”

sg konecjara 3

 

 

Jen dodejme, že poděkování patří nejen všem děvčatům, ale i trenérkám, které je v tomto krásném, ale velmi náročném sportu  připravují a rodičům za podporu mladých talentů. Do dalších soutěží držíme palce a přejeme hodně sportovního štěstí!
-red-

 

{gallery}vimperk/2014/05_kveten/sg_vimperk_konecjara/{/gallery}