Rohde & Schwarz Vimperk a Škoda AUTO podepsali smlouvu

Rohde & Schwarz závod Vimperk s.r.o. a ŠKODA AUTO vysoká škola podepsali rámcovou smlouvu o spolupráci

 

nové nabídky lukrativních praxí pro studenty ŠKODA AUTO Vysoké školy

ŠKODA AUTO Vysoká škola se ve spolupráci s firmami posouvá i mimo branži automotive

Společné projekty pro odborníky ze společnosti s akademiky

Další šance na prestižní zaměstnání pro absolventy ŠKODA AUTO Vysoké školy

 

rohde1

 

 Konrad Bartl, jednatel ROHDE & SCHWARZ závod Vimperk s.r.o. a Petr Šulc, rektor ŠKODA AUTO Vysoké školy podepsali 16. května 2014 v prostorách areálu ŠKODA AUTO Vysoké školy rámcovou smlouvu o spolupráci mezi ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. a společností ROHDE & SCHWARZ závod Vimperk s.r.o.

 

logo rohde schwarz
ROHDE & SCHWARZ je nadnárodní soukromá společnost podnikající v oblastech elektronických testovacích a měřicích přístrojů, informačních technologií a radiokomunikací. Již více než 80 let vyvíjí, vyrábí a prodává na světovém trhu elektronické produkty pro profesionální aplikace, které patří k celosvětové špičce. ROHDE & SCHWARZ závod Vimperk s.r.o. byl zřízen jako vůbec první výrobní závod společnosti ROHDE & SCHWARZ mimo hranice SRN a se svými 640 zaměstnanci vyrábí podstatnou část portfolia produktů společnosti, které jsou ve velké míře určeny pro export mimo hranice ČR. To, že škála využití produktů firmy je opravdu široká, potvrzuje i jednatel společnosti Konrad Bartl. „Každý druhý mobilní telefon na světovém trhu je vyroben za použití techniky Rohde & Schwarz.“ Studenti se tak budou moci podílet na zajímavých projektech, které jsou spojeny s nejmodernějšími technologiemi.

 

logo skoda auto
Partnerstvím s firmou Rohde & Schwarz se ŠKODA AUTO Vysoká škola vydává směrem mimo branži automotive. „Rádi bychom docílili toho, aby naši absolventi byli schopni uplatnit se i mimo oblast automobilového průmyslu, nová spolupráce může přinést také synergii mezi automobilovým a elektrotechnickým průmyslem. Zároveň věříme, že praxe u Rohde & Schwarz bude pro naše studenty velmi zajímavá a přínosná, jelikož budou moci pracovat v inovativním mezinárodním prostředí,“ vysvětluje posun k elektro-průmyslu rektor ŠKODA AUTO Vysoké školy Petr Šulc.

 

Spolupráce nebude spočívat pouze v praktikantských pobytech u firmy, ale přinese výhody rovněž pro zaměstnance Rohde & Schwarz, kteří budou moci využívat celou řadu kurzů celoživotního vzdělávání a rozvíjet společné výzkumné projekty s akademiky. Výuka ŠKODA AUTO Vysoké školy poté bude díky účasti odborníků z Rohde & Schwarz obohacena o další poznatky z praxe.

 

Společnost Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o. byla v roce 2012 oceněna jako „Zaměstnavatel regionu“, o rok později uspěla v mezinárodní soutěži Best Business Award za trvale udržitelné řízení firmy, v kategorii nad 100 zaměstnanců získala v konkurenci rakouských a německých firem 3. místo.

-tz rs-