Víkend nekončí, neděli si užijte s dětmi

neděle 1. 6. – Den dětí  …

den deti 2014

 

 

 

Pohádka na zámku

 

Zámek Hrádek u Sušice – začátek ve 14 hodin

 

 

 

O zlé princezně

 


– loutkové divadlo pro celou rodinu v podání divadelního spolku Tyjátr Horažďovice, o.s.

 

Vyprávění o hadím králi, který zachrání zlou princeznu a přemění ji v hodnou. Vstupné 50,- Kč, děti 3 – 15 let 25,- Kč, děti do 3 let zdarma.

 

Doba trvání 40 minut. Rezervace vstupenek je možná na tel. 725 083 093.

***

 

Zajímavé výstavy:
Galerie SIRKUS

sirkus
Výstava fotografií Ondřeje Fišera

– výstava fotografií mladého fotografa, sušického rodáka, který představí svoji tvorbu. Ondřej Fišer je studentem katedry fotografie FAMU v Praze.

Výstava je přístupná v Galerii Sirkus v budově kina v Sušici
po -pá 9:00 – 11:30 a 12:30 – 20:00 hodin, so – ne 13:00 – 20:00 hodin.

 

 

Galerie BRANKA
branka logo galerie
Vernisáží 1.června ve 13:00 v Galerii Branka bude zahájena první výstava letošní sezóny s názvem Art Brut – 1.společná výstava Kadících katatoniků.

Umělecká skupina Kadící katatonici je volným sdružením bláznů a jinak vyloučených jedinců na okraji společnosti, jimž tvorba pomáhá v začlenění a nalezení uplatnění.branka zaciname

 

Přijďte se podívat na netradiční umění autorů s psychickou poruchou.

V Galerii Branka od 1.6. do 12.7. V červnu út, čt 14:15 – 16:45, so 10:00 – 16:00. V červenci út, čt 10:00 – 12:00, 13:00 – 17:00; so 10:00 – 16:00.

Na výstavu vás zve Tvůrčí skupina Šumák (organizátor výstavy) a Sušické kulturní centrum – SIRKUS (správce Galerie Branka).

 

 

Muzeum Šumavy Sušice

Muzeum Šumavy
Ještě jste neviděli, proč Muzeum Šumavy v Sušici dostalo ocenění odborné poroty a pyšní se titulem STAVBA ROKU PLZEŃSKÉHO KRAJE 2013  za výborně provedenou rekonstrukci?

Jako správní sušičáci (ale samozřejmě nejen ti) byste to měli urychleně napravit a prohlédnout si  stavbu třeba při příležitosti návštěv

VÝSTAVY  VÝTVARNÉHO OBORU ZUŠ Sušice

Muzeum je pro vás otevřeno otevřeno od úterý do soboty od 9:00 do 12:00 a od 12:45 do 17:00 hodin, v neděli od 9:00 do 12:00 hodin

 

Jdeme do kina!

 

kino-logo-cmyk

 

neděle 1. 6.

ve 14 hodin

Příběh tří dětí, které se náhodou dostanou k zvláštnímu stroji času tvarovanému jako vejce a v něm cestují, cestují do minulosti. Přesněji, šedesát pět milionů let do minulosti. Ocitnou se uprostřed hnízda dinosauřích vajec a první věcí, kterou uvidí, je obrovský T-Rex, který se na ně udiveně dívá. Avšak nic hororového se nekoná. Nejnebezpečnější dinosaurus je totiž nepovažuje za potravu, ale za své potomstvo. Děti si teď “nějak” musí zajistit návrat do své doby a stihnout to dříve, než se vylíhnou skutečná dinosauří mláďata. Během tohoto dobrodružství budou samozřejmě čelit prehistorickým monstrům a nebezpečím na každém kroku.

 

v 17 hodin

 

Z poloviny pruhovaná zebra, obviněná z období sucha, opustí své stádo a vydá se nalézt své ztracené pruhy. Na cestě potká přehnaně starostlivého pakoně a okázalého pštrosa. Společně se pokusí porazit tyranského leoparda a zachránit své stádo.

 

ve 20 hodin

 

 

***

Už jste prozkoumali nové prohlídkové okruhy na Kašperku?

 

 Okruh Stavba hradu/ Prohlídkový okruh zaměřený na stavbu středověkého hradu

Okruh Život na hradě/ Prohlídkový okruh zaměřený na každodenní život na středověkém hradě

Staň se purkrabím nebo hradní paní / Interaktivní prohlídka pro děti od 6 do 11 let. Vhodné pro školní výlety i pro jednotlivce.

Staň se stavitelem hradu / Interaktivní prohlídka pro děti od 12 do 15 let. Vhodné pro školní výlety.

 

 

***

 

 

Pozvánka na Šumavu nesmí chybět

Vyrazíte s rodinou, pěšky nebo na  kolech, na zajímavé místo? Přesvědčte se nejdříve, jak tam je, ať vás šumavské počasí nezaskočí…

 

 

ŠUMAVA ONLINE 24 HODIN DENNĚ

     banner pocasi    upoutavkakamery  

  *******************

KAM SE MŮŽETE VYDAT NEJEN O VÍKENDU A NEJEN NA SUŠICKU?  PROHLÉDNĚTE SI

 

 ŠUMAVSKÝ KALENDÁŘ AKCÍ

 

A VYBERTE SI!

*******************