Demoloval zařízení bytu

Nekradl, “jen” ničil

Prachatice/ Vimperk – Pachatel vnikl do bytu, ve kterém poškodil věci a způsobil škodu nejméně 7 000 korun

Vimperští policisté pátrají po pachateli, který vnikl ve čtvrtek přesně nezjištěným způsobem do bytu v prvním patře domu ve Vimperku. Pachatel následně začal poškozovat zařízení bytu. Poškodil notebook Asus, stojan na televizi, kovový lustr, rychlovarnou konvici, květináč a šatní skříň, čímž poškozenému způsobil škodu za nejméně 7 000 korun. Vimperští policisté případ přečinu porušování domovní svobody a poškození cizí věci dále prověřují a po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

 

Nejste také mezi věřiteli?

 

Během roku si od známých napůjčovala neuvěřitelných 6 300 000 korun a utratila je…

 

 

Těžko uvěřitelných 6 300 000 korun, si během uplynulého roku, stačila od svých známých a přátel, půjčit osmačtyřicetiletá žena z Českobudějovicka. Nyní již obviněná si v loňském roce půjčila peníze od více jak pětadvaceti lidí.

Ve většině případů navštívila poškozené v jejich bydlišti či pracovišti a pod různými záminkami z nich lákala částky od 10 000 až do 630 000 korun.

Legendy se víceméně opakovaly. Několik lidí požádala o půjčku pod záminkou “průšvihu” svých dětí, někdy chtěla udělat radost manželovi a k narozeninám mu koupit auto, také chtěla půjčit na podnikání pro dceru a na vybavení místností, kde měla podnikat. Další lživá záminka pod kterou získala peníze, byla o nutné potřebě půjčky, jelikož by její rodině zabavili dům. Jindy však potřebovala půjčit na koupi nemovitosti, kterou by prý následně velmi výhodně prodala, a mohla tak začít hradit své dluhy. Nutno dodat, že v některých případech uhradila alespoň část dluhu, ale dalo by se říci, že v tomto případě se jednalo o “kapky v moři”.

 

Poškozeným však už došla trpělivost a celou věc oznámili policistům, případ si převzali odborníci z oddělení hospodářské kriminality a po intenzivní a dlouhodobé práci ženě v uplynulých dnech sdělili podezření ze spáchání zločinu podvodu.

 

Mluvčí jihočeské policie por. Bc. Lenka Holická k případu dodává:

“Kriminalisté zároveň žádají další poškozené, kteří dle popisu chování obviněné poznají, že by i oni mohli být mezi poškozenými, aby se obrátili na linku 158.”

 

-p cr, red-