Ad. Pivovarská ulice

Po zveřejnění článku o opravě cesty na hřbitově (celý text zde) a  dotazu V. Váchy, jsme se na situaci Pivovarské ulice zeptali starosty města Ing Bohumila Petráška.

 

Příspěvek V. Váchy:

 “Nic proti opravě této cesty, ale situace v Pivovarské ulici je také dlouhodobě neudržitelná a její frekventovanost je trochu jiná a stále se nic neděje. Problém s vyjádřením jedné organizace k povolení stavby jsme pomohli městu vyřešit, takže už by neměl být žádný problém se zahájením stavby, ale nic….” Jak to vypadá s touto ulicí?  Je to aktuální problém, nebo se s její opravou nepočítá, jestli ano, tak  s jakým výhledem?

 

Otázka pro starostu:

Jak to vypadá s touto ulicí?  Je to aktuální problém, nebo se s její opravou nepočítá? Pokud ano, tak  s jakým výhledem?

Ing. Petrášek:

“Při vyřizování dokumentace k výstavbě chodníku v Pivovarské ulici jsme dostali informaci od společnosti e-on, že v roce 2015 plánují přemístění trafostanice v Pivovarské ulici a uložení venkovních vedení do kabelů v zemi.

Tato informace posunula realizaci výstavby chodníku do návrhu rozpočtu na příští rok. Pokud bychom budovali chodník v letošním roce, museli bychom hradit z našich prostředků přemístění trafostanice (cca 500 tis. Kč) a zůstala by zachována el. vzdušná vedení nebo by se pokládala do nového chodníku. Toto jsou objektivní příčiny odložení výstavby chodníku v Pivovarské ulici.”

 

-red-