Kam vyrazit o víkendu?

Počasí vás pravděpodobně láká ven, do přírody,  a tak jako vždy dodáváme:  než vyrazíte, podívejte se, jak je právě teď na Šumavě!  Nezapomeňte s seobu na výlety přibalit foťák a pokud ulovíte zajímavý snímek, pošlete nám ho a podělte se ostatními o krásy Šumavy (info@sumava.eu)

 

 sumavske trojhradi

VELHARTICE               KAŠPERK                          RABÍ

 

 

***

ŠUMAVA ONLINE 24 HODIN DENNĚ

     banner pocasi    upoutavkakamery  

  *******************

KAM SE MŮŽETE VYDAT NEJEN O VÍKENDU ?  PROHLÉDNĚTE SI

 

 ŠUMAVSKÝ KALENDÁŘ AKCÍ

 

A VYBERTE SI!

*******************

 

Pro ty, kteří nevyrazí do šumavských kopců máme několik tipů:

 ***

 

zajímavá výstava:

galerie Dolní brána

 

 Michal Gabriel – SOCHY

 

Michal Gabriel se řadí mezi nejuznávanější české sochaře současnosti. Je spoluautorem řady veřejných realizací, například Pavilónu indonéské džungle v ZOO Praha (2004 s B. Šlapetovou a L. Rittsteinem). Další jeho skulptury oživují veřejný prostor v parcích, ulicích či na náměstích. Socha okřídleného levharta střeží vstup do prezidentské kanceláře na Pražském hradě (1996) a sousoší Tři bronzoví koně před MÚ Praha 6 (2008), kašny v Mladé Boleslavi a  Hradci Králové,  smečky (šelmy) před divadlem v Trutnově.

vystava

 

Michal Gabriel patří k nejvýraznějším sochařům generace přelomu 80. a 90. let a byl zakládající člen dnes již neexistující skupiny Tvrdohlaví. Za svou tvorbu obdržel v roce 1995 cenu Jindřicha Chalupeckého. Od roku 1998 je vedoucím Ateliéru sochařství 1. oboru Výtvarného umění, sochařství, volná tvorba Fakulty výtvarného umění VUT v Brně. V roce 2009 byl jmenován profesorem a v letech 2007 – 2011 byl zvolen děkanem FaVU VUT v Brně.

 

***

 

 florbal vimperk

 

 

***

fotbalova pozvanka

POZVÁNKA NA FOTBALOVÝ VÍKEND

neděle 8. 6. 2014 od 10h – I.A sk. B žáci
TJ Šumavan Vimperk – 1.FC Netolice
rozhodčí: Mráz

Jaroslav Uhlík, předseda TJ Šumavan Vimperk – oddíl kopané, k pozvánce dodává:

“Přijďte podpořit naše borce. O poločasové přestávce mužů budou naši mladší žáci přebírat medaile za 1. místo v I.A třídě v této sezóně při bilanci 23 vítězství a pouhé jedné remízy! “

 


 

***

Přejeme vám pohodovou neděli, aktivní i relaxační, se spoustou zajímavých zážitků!

logo šumava