policie

Řidič s 2 promile, napadení…

Informační servis Policie ČR

 

V posledních několika dnech mají prachatičtí policisté napilno. V šetření mají  několik příparů krádeží, násilí, opilce za volantem i podvodu:

 

Dva na jednoho

Prachatice – Do poškozeného se oba podezřelí pustili pěstmi i kopy.

Prachatičtí policisté sdělili podezření 44letému a 45letému muži z Prachatic z přečinu výtržnictví. Oba muži společně ve druhé polovině května 2014 fyzicky napadli v ulici Lázeňská v Prachaticích jednoho muže. Pěstmi a kopy mu způsobili zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření na chirurgické ambulanci v nemocnici. Oba podezřelí jsou prověřování ve zkráceném přípravném řízení, proto se již v brzké době budou ze svého jednání zodpovídat před soudem.

 

 

Řídil s více než 2 promile

Prachatice / Netolice – Řidiči policisté naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu.

Netoličtí policisté kontrolovali v neděli dopoledne, na silnici II. třídy číslo 145 v katastru obce Netolice, 43letého řidiče osobního vozidla Peugeot 106. Při následném odborném měření u řidiče naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Netoličtí policisté již muži sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případ dál prověřují formou zkráceného přípravného řízení.

 

 

Poškození výherního automatu

Prachatice – Zřejmě nespokojený výherce poškodil dotykový monitor na automatu, čímž způsobil škodu za nejméně 25 000 korun.

Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci. Dosud neznámý pachatel se v sobotu po druhé hodině ráno pustil do výherního automatu. Za použití pěstí poškodil LCD dotykový monitor na jednom z hracích automatů v nonstop baru v Prachaticích. Poškozené firmě tak způsobil škodu za nejméně 25 000 korun. Další prověřování provádí prachatičtí policisté, kteří po pachateli intenzivně pátrají.

 

Odcizení elektrosoučástí

Prachatice / Husinec – Pachatel kradl na pastvině ohraničené elektrickým ohradníkem a ve stáji.

Prachatičtí policisté pátrají po pachateli, který v době od úterka do soboty minulého týdne, vnikl na pastvinu pro koně ohraničenou elektrickým ohradníkem, ze které odcizil impulzátor a traktorový akumulátor, dále pachatel vnikl na půdu ve stáji, ze které odcizil elektromotor na fukar, startér z elektrocentrály a měděnou kabeláž, čímž poškozenému způsobil škodu za nejméně 21 000 korun. Prachatičtí policisté provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

Krádež železa objasněna

Prachatice – Muž se opět dopustil krádeže, proto znovu stane před soudem.

Prachatickým policistům se podařilo objasnit prosincovou krádež železného materiálu z loňského roku. Policisté již také sdělili podezření 22letému muži z Prachaticka z přečinu krádeže. Podezřelý odcizil z louky zvané „Sirkovna“ u Husinecké přehrady volně položené dvě role uzlíkového pletiva o délce 100 metrů, čtyři kusy železných bran na vláčení, radličkové ruční orání, traverzu a další železný materiál, čímž poškozenému způsobil škodu za téměř 5 000 korun. Vzhledem k tomu, že se muž uvedeného jednání dopustil i přesto, že již byl za podobný přečin v posledních třech letech odsouzen okresním soudem, stane v blízké době opět před soudem.

 

Důvěřivé ženy muže neprokoukly

Prachatice / Netolice – Muž si od žen půjčil auta, ta jim pak ale nevrátil, jedno dokonce i prodal, pak se ještě vloupal na parcelu a do chaty, čímž způsobil škodu za více jak 51 000 korun.

Netoličtí policisté sdělili podezření 39letému muži z Písecka z přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a porušování domovní svobody. Podezřelý si v obci Netolice v polovině března 2014 půjčil po předchozí domluvě od jedné ženy osobní vozidlo Opel Tigra, které ještě týž den ve Vodňanech prodal. Dále se podezřelý vloupal na oplocenou parcelu v katastru Netolice, ze které odcizil dva kusy kamenných koryt, jeden mosazný hmoždíř s paličkou, jeden dřevěný mlýnek na kávu, dále se muž vloupal do chaty, ze které odcizil televizor Toshiba, mikrovlnou troubu Daewoo a set-top box. Auto mu zřejmě chybělo, tak si v Netolicích od další důvěřivé ženy půjčil osobní vozidlo Ford Mondeo, které měl ještě týž den vrátit, což však neučinil. Svým jednáním podezřelý způsobil škodu za více jak 51 000 korun. Další prověřování provádí ve zkráceném přípravném řízení netoličtí policisté.

 

– p cr, red-