e

Nová tvář bývalého PDA

Sedmnácti hlasy  odsouhlasili sušičtí zastupitelé prodej  bývalého PDA jedinému zájemci. Záměr prodeje byl zveřejněn v září 2013, znalecký posudek stanovil cenu nemovitostí na 3 250 000 korun.  Letos v dubnu rada města schválila vyhlášení výběrového řízení na prodej s touto minimální nabídkovou cenou.  Město obdrželo opět pouze jedinou nabídku, od Jana Adamce z Hartmanic. Nabídková cena  je 3 550 000 korun. Na červnovém zastupitelstvu se prodej projednával – rada doporučila zastupitelstvu uskutečnit prodej tomuto zájemci za jím nabídnutou cenu plus náklady spojené s prodejem.

 

e

vizualizace záměru rekonstrukce

 

Zájem o objekt projevil Jan Adamec už v roce 2009, tehdy ale rada rozhodla o prodloužení nájmu objektu stávajícímu nájemci.

 

“Když se loni objevila zpráva o tom, že by se mělo bývalé PDA prodávat, oprášil jsem čtyři roky starý projekt a podal nabídku. S technickým stavem budovy jsem byl seznámen, odpovídá stáří objektu, nicméně musím říct že mne mile překvapily nové rozvody topení včetně moderních kotlů.

Co se budoucího záměru týče, rád bych oživil objekt v tom duchu, v kterém dlouhá léta sloužil. Tedy že by se bývalý posádkový dům využíval ke kulturním a společenským účelům, navíc by v něm vznikly prostory pro komerč ní služby a restauraci. Ve druhém patře (2. NP) je v plánu zachování osmi zkušeben pro místní kapely, 3. NP by mělo být k dispozici správci a posilovně, podkroví vybízí k vybudování mezonetových bytů.

Celá rekonstrukce bude rozplánována do několika etap, nicméně objekt je provozuschopný i v současném stavu, kulturní program tedy nebude nijak zásadně přerušen,” říká budoucí majitel  PDA.

 

A jakou podobu by měl bývalý PDA získat?

p1  p2

dnešní podoba                                                                           … po rekonstrukci                                                                   

 

p3  p4

 

p5

 

p6

 

p7

 

p8

 

-as-