mpilustr

Nejvíce přestupků bylo v dubnu

Z pohledu činnosti sušické městské policie byl nejhorším měsícem, co se týká dopravních přestupků, letošní duben. Vyplývá to ze zprávy, kterou velitel MP Ing. Libor Potužník předložil minulý týden zastupitelům.

V dubnu bylo strážníky MP zjištěno 351 přestupků v dopravě, (domluvou řešeno 98 případů) uloženy pokuty za 10 400 Kč. Za  prvních  šest měsíců letošního roku bylo  dále řešeno 510 ostatních přestupků proti pořádku ve státní správě a územní samosprávě- vozidla, 9 případů požívání alkoholu na veřejnosti,  osmnáctkrát řešili strážníci chování pejskařů – pokuty za 5 900 Kč, třiapadesátkrát zasahovali v případech  přestupků  na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a případy s tím souvisejícími – z toho např. dvakrát transportovali opilce na protialkoholní záchytnou stanici, 14 přestupků se týkalo občanského soužití, mjetková trestná činnost za uvedená období -34 případů. Nalezeno bylo 5 vraků,  kontroly barů a restaurací byl provedeny celkem 105krát.

 

Za první polovinu letošního roku spolupracovali strážníci MP se státní policií ve 11 případech, pětkrát s hasiči a ve stejném počtu se záchranáři. Zadrželi  dva pachatele trestné činosti a  osm hledaných osob.

 ***

Letní sezóna je v plném proudu a město se plní turist ya návštěvníky, ale bohužel také nepoctivci, kteří využívají   shromažďování lidí  na jednom místě k vlastnímu obohacení.  Znovu proto MP zdůrazňuje, že je třeba být ve vlastním zájmu stále obezřetný, nenechávat  nezajištěné věci volně bez dozoru, zejména  na  místech s vyšší koncentrací lidí (venkovní  akce) – jízdní kola, kabelky, tašky, vězi ve vozidlech atp.

 

***

 

Bezpečná cyklostezka

Sušický úsek Otavské ccklistické stezky je dlouhý necelých 11 km. Vede lesoparkem Luh, okrajem sportovního areálu, historickým centrem, po břehu řeky Otavy, kolem vodáckého tábořiště a nádraží a obcemi Malá a Velká Chmelná. 

V zájmu vlastní bezpečnosti a bezpečnosti ostatních kteří se zde pohybují, je třeba dodržovat obecné zásady slušnosti a ohleduplnosti tak, aby nedocházelo ke zbytečným úrazům, nebo abychom se zde neomezovali navzájem.

Znáte desatero obecných pravidel?

prvidla cyklostezka