nehody

Tragický víkend na silnicích plzeňského kraje

Dva lidské životy vyhasly   na silnících plzeňského kraje o víkendu. Policisté, kteří nehody řeší, prosí  veřejnost o pomoc při pátrání po řidiči, který by pomohl při vyšetřování jedné z nich.

 

První  nehoda se stala v noci na sobotu  u Stoda (mezi Stodem a Holýšovem). Šlo o čelní náraz  dvou osobních aut v plné rychlosti  a jak  komentovala policejní mluvčí Martina Kohoutová, došlo k ní  tak, že 23letý cizinec ve voze Audi předjížděl, špatně ale odhadl vzdálenost, nestihl se včas zařadit do svého jízdního pruhu a čelně se střetl s  vozem Opel Vectra v protisměru.

 

Na místě zůstalo po nehodě 6 zraněných, nejhůře dopadli řidiči obou vozidel. 23letý cizinec  z Audi zemřel po převozu do nemocnice, 25letá řidička Opel  Vectra utrpěla velmi vážná zranění. V Audi byli další čtyři lidé, kteří utrpěli lehká zranění.

 

Policisté hledají  řidiče, který by mohl pomoci

Řidič Audi těsně před Stodem předjížděl další vozidlo, které policie dosud nezjistila. “Toto vozidlo bohužel nemáme. Příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem šetření. Žádáme svědky této nehody, případně samotného řidiče, který byl předjížděn, aby se přihlásil na linku 158,”  říká Martina Kohoutová.
 

Druhá dopravní nehoda, při níž zemřel člověk,  se stala v sobotu dopoledne  u Plas.  Na komunikaci směrem na Kralovice, v ostrých zatáčkách,  se zde  čelně srazilo osobní auto  s kamionem.  39letý  řidič osobního auta utrpěl zranění neslučitelná se životem a podlehl jim ještě před příjezdem lékaře na místo.

 
Podrobnosti této nehody policie také dále šetří, u řidiče kamionu nebyl zkouškou zjištěn alkohol v dechu.
 
—————————————————————————————————————————————————————————-
 

Jen těžko uvěřitelný hazard se životem

 

Za uvedení, v souvislosti s letním prázdninovým i víkendovým provozem na silnicích, stojí i případ, kdy  naštěstí ke zranění osob nedošlo, ale jeden z řidičů se vydal na cesty za volantem svého e více než podnapilém stavu. V hustším provozu by jeho “jízda”  mohla skončit  podstatně hůř.

 

Ke srážce dvou aut došlo  minulý týden  ve čtvrtek krátce po půl osmé večer – směrem  od obce Skelná Huť na Svatou Kateřinu jel 48letý řidič z Karlových Varů s vozidlem zn. Škoda Yeti.

Na rovném úseku, před pravotočivou zatáčkou, najel do protisměru, kdy údajně manipuloval s mobilním telefonem a došlo k čelnímu střetu s protijedoucím nákladním vozem zn. Fiat.

Škoda činí 460 tisíc korun, ke zranění osob naštěstí nedošlo. U řidiče nákladního vozidla byla dechová zkouška negativní, ale u 48letého řidiče byla pozitivní: 3,88 a opakovaně 3,54 promile alkoholu. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření, kde odmítl odběr krve.

Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 
– p cr, red-