policie

Nehodu zavinilo včelí bodnutí

Narazil s nákladním vozidlem do domu

 

      Ve středu 16. července 2014 v 18:20 hod. jel 53letý cizinec s nákladním automobilem Volvo s návěsem po silnici č. I/22 ze směru od Klatov na Horažďovice. Za jízdy řidiče do zadní části krku píchla včela, ten pokračoval dále v jízdě, i když mu bylo nevolno. V obci Mochtín se ale jeho stav zhoršil a to mělo vliv na řízení – vyjel s vozidlem vpravo mimo vozovku, kde narazil do dopravní značky, oplocení a zdi hospodářské budovy u domu. Při nehodě zranění neutrpěl, byl převezen na ošetření z důvodu alergické reakce po včelím žihadle.
Dechová zkouška na alkohol byla negativní a ke zranění osob nedošlo. Škoda vznikla na dopravní značce a domě ve výši 52 000 Kč a na vozidle nebyla zatím vyčíslena.
 
 

Zjištěn pachatel dvou vloupání

 

SUŠICE – Po devíti měsících muž vnikl podruhé do stejného domu, kde ukradl peníze, tablet a kufr s nářadím. 

 Na obvodním oddělení v Sušici šetří policisté ve zkráceném přípravném řízení dva případy vloupání do objektů v Sušici. Muž ve věku 36 let z Domažlic převzal sdělení podezření z přečinů krádež a porušování domovní svobody. Počátkem září loňského roku si otevřel uzavřená vrata u rodinného domu, vnikl do prodejny zde umístěné a z kanceláře odcizil peněženku s finanční hotovostí a tablet. Dále 11. června letošního roku v nočních hodinách ve stejném domě odcizil plastový kufr s různým nářadím a opět v kanceláři vzal finanční hotovost. Celková škoda činí 44 450 Kč.
Policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech třikrát odsouzen podle rozsudků soudů ve Strakonicích, v Domažlicích a v Klatovech.
 
 
 

S mačetou v ruce vyhrožoval ženě

 

Ve zkráceném přípravném řízení šetří policisté z obvodního oddělení v Železné Rudě případ vyhrožování. Cizinec ve věku 26 let převzal sdělení podezření z přečinů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. V úterý 24. června letošního roku na ulici po třinácté hodině muž vyhrožoval padesátileté cizince usmrcením a v ruce měl mačetu. Uvedeného jednání se cizinec dopustil na místě veřejnosti přístupném u komunikace, kde bylo i několik osob a nezletilý syn poškozené.
 
Podle trestního zákoníku, kdo jinému vyhrožuje usmrcením těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu i vůči dítěti a se zbraní, může být potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti. Muž se výtržnosti dopustil opakovaně.
 
 

Vnikl do cizí chalupy a byl zadržen

 

Na obvodním oddělení v Kašperských Horách policisté ve zkráceném přípravném řízení šetří vloupání do rekreační chalupy. Dne 30. června letošního roku po desáté hodině dopoledne bylo zjištěno vloupání do chalupy u obce Srní a na místo byli vysláni policisté. V 11.25 hodin byl zadržen 39letý muž z obce u Brna, který dovnitř vnikl 28. června ve večerních hodinách a neoprávněně v chalupě setrval. Muž se dostal do domu po vytržení části dřevěného obložení stěny stodoly a prošel do obytné části, kde vzal láhev s alkoholickým nápojem a potraviny. Škoda činí 1 000 Kč.
 
– red, p cr-