Montážní pěna ve výfuku = škoda 40 tisíc

 

Poškození vozidel

Prachatice/ Nová Pec

Neznámý pachatel nastříkal montážní pěnu do výfuků dvou vozidel, čímž způsobil škodu za nejméně 40 000 korun

Volarští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci. Dosud neznámý pachatel poškodil z pondělí na úterý dvě vozidla, Škoda Roomster a Audi A6, která byla zaparkována na odstavné ploše před penzionem v obci Nová Pec, část Nové Chalupy. Vandal nastříkal do koncovek výfuků vozidel montážní polyuretanovou pěnu, čímž způsobil škodu za nejméně 40 000 korun. Volarští policisté provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

Jezdil přes zákaz a tankoval bez peněz

Prachatice / Horní Vltavice 

Muž půjde opět před soud

Hornovltavičtí policisté sdělili podezření 40letému muži z Prachaticka z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelý usedl první červencovou neděli za volant osobního vozidla VW Golf, se kterým přijel natankovat k čerpací stanici v obci Horní Vltavice. Nebylo by na tom nic divného, až na to, že měl vysloven okresním soudem zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny a po natankování se nenamáhal za pohonné hmoty zaplatit a ujel bez placení, čímž poškozené organizaci způsobil škodu za 800 korun. Uvedeného jednání se podezřelý dopustil i přesto, že již byl v posledních třech letech za obdobné jednání odsouzen rozsudkem okresního soudu. Další prověřování provádí hornovltavičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se muž bude ze svého jednání opět v brzké době zodpovídat před soudem.

 

 

Krádež peněženky

Prachatice

Z kanceláře v restauraci zmizela peněženka s doklady a finanční hotovostí za nejméně 24 000 korun

Prachatičtí policisté pátrají po pachateli, který v sobotu během dne odcizil z kanceláře jedné restaurace v Prachaticích peněženku. Jednalo se o pánskou látkovou peněženku značky NIKE, ve které se nacházela finanční hotovost, řidičský a občanský průkaz a platební karta. Pachatel způsobil majiteli krádeží peněženky škodu za nejméně 24 000 korun. Prachatičtí policisté nyní po pachateli přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku intenzivně pátrají.

 

 

Krádeže drahých jízdních kol

Krádeže jízdních kol o uplynulém víkendu způsobily majitelům velké potíže.

 

V sobotu ráno přijali policisté obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou oznámení o krádeži speciálních jízdních kol z kolárny jedné místní restaurace. Dosud neznámý pachatel vnikl do skladu, kde odcizil čtyři kola značek – Cannondale Scalpel – Carbon 29, bílé barvy, Scoot Scalle 29 – Carbon, černobílé barvy, Cannondale Rise Carbon 21, černé barvy a Cannondale Scalpel Carbon 29, zelenobílé barvy. Celková škoda odcizením činí více jak 385 000 korun.

 

Policisté přivítají jakoukoli informaci k pohybu uvedených kol či podezřelé osobě na telefonu 974 226 730 nebo lince tísňového volání 158. Případně se můžete dostavit na obvodní oddělení v Hluboké nad Vltavou, Masarykova 49.

 

Další dražší kola byla o víkendu odcizena v obci Borová Lada, kde dosud nezjištěný pachatel vnikl do garáže rodinného domu a následně odcizil dvě jízdní horská kola značky Specialized S Works Stumpjumper, červené barvy a Trek Top Fuel 9.9, bílé barvy s červenočernými vzory. Majitelům byla způsobena celková škoda přesahující 201 000 korun.

 

I v tomto případě přivítají policisté obvodní oddělení Horní Vltavice informace na telefon 974 236 760 nebo na lince tísňového volání 158. Taktéž nás můžete navštívit na adrese Horní Vltavice 5.

 

Za případnou pomoc při pátrání po odcizených kolech a pachatelích, policie předem děkuje.

 

– p cr, red –