S opravou se počítá od září

investice susice

 

Plánovaná rekonstrukce ulice Havlíčkova, jejíž první etapa bude probíhat v úseku od hlavní pošty k ul. T. G. M. by mohla začít ve druhé polovině září. Projektovou dokumentaci k investiční akci „Ulice Havlíčkova a část Klostermannovy – stavební úpravy komunikace a veřejného osvětlení”zpracovala firma MACÁN PROJEKCE DS s. r. o. z Chudenic, která uspěla ve výběrovém řízení s nejvýhodnější nabídkovou cenou.

 

Začátkem letošního roku byla provedena revize projektové dokumentace na infrastrukturu vodovodu a kanalizace – původní byla vytvořena v roce 2007.

 

Investice bude probíhat v několika etapách. Kvůli technologickému postupu pokládky kanalizace (proti toku) jako první proběhnou ZA ÚPLNÉ UZAVÍRKY práce v úseku od ulice Poštovní po T. G. M, ačkoliv povrch tady není tak rozbitý ani provoz tak velký jako jinde v Havličkově ul. Předpokládaná cena I. etapy projektu se pohybuje kolem 9 milionů korun, vysoutěžená částka ale může být i výrazně nižší.

 

Na červencovém jednání rada města schválila zadání výběrového řízení na zhotovitele akce ve zjednodušeném podlimitním řízení a oslovení firem: Silnice Klatovy, a. s. , SWIETELSKY stavební s. r. o. České Budějovice, Bögl a Krýsl k. s. Dobřany, Lesní stavby, s. r. o. Nýrsko, VAK SERVIS s. r. o. Klatovy, STAMOZA Cheb.

 

Zároveň byli schváleni členové a náhradníci hodnotící komise (také jako členové komise pro otevírání obálek a hodnocení kvalifikace): Bc. Petr Mottl (Ing. Věra Marešová), Ing. Kateřina Ronová (Lenka Jandová), Jiří Mäntl (J. Gabrielová) – ČEVAK a. s. , Ing. Vladimír Marek (Ing. Josef Čuba), František Kůs (Miroslav Vrhel) – kontrolní výbor.

 

Jak uvedla Ing. Kateřina Ronová, investiční technik města, předpokládaný harmonogram následujících aktivit v rámci připravované investice je následující:

22. července bylo vyhlášené výběrové řízení na zhotovitele akce, otevírání obálek proběhne 14. srpna. Současně probíhá stavební řízení, stavební povolení by mohlo být vydáno do poloviny září, pak, po podpisu smlouvy, by měly být zahájeny práce na první etapě. Dokončení tohoto úseku je předpokládáno do dubna příštího roku, závisí samozřejmě na klimatických podmínkách. Realizace dalších částí je již v návrhu rozpočtu na příští rok, nejzazším termínem pro dokončení celé investiční akce je rok 2016.

 

-as-