Krádež kola, dokladů a hotovosti

 

ZDÍKOV

Vimperští policisté pátrají po pachateli, který v sobotu během třiceti minut odpoledne stačil odcizit z jednoho pokoje penzionu v obci Zdíkov, část obce Nový Dvůr, ubytovaným věci za více jak 20 000 korun. Manželé přišli o dvě peněženky s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady, kapesní nůž, mobilní telefon Sony Experia a notebook Dell Altitude. Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a případ dále prověřují.

 

ZADOV

Vimperští policisté pátrají po pachateli, který z pátku na sobotu odcizil z úschovny kol v jednom hotelu v obci Zadov dražší jízdní kolo. Jednalo se o jízdní kolo značky Focus Tunder, šedobílé barvy, jehož krádeží vznikla majiteli škoda za nejméně 45 000 korun. Během letní sezóny je to již páté odcizené jízdní kolo na Prachaticku. Případem krádeže se dále zabývají vimperští policisté, kteří po jízdním kole a jeho pachateli intenzivně pátrají.

Policie České republiky proto upozorňuje všechny cyklisty na větší obezřetnost a to i v souvislosti s blížícím se světovým pohárem v triatlonu, Xterra Czech 2014, který se bude konat již tuto sobotu v Prachaticích. Častým cílem zlodějů jsou právě dražší jízdní kola, která se dají dobře zpeněžit. Cyklisté, nedejte proto zlodějům žádnou šanci a udělejte maximum pro zabezpečení vašich dvoukolových mazlíčků.

 

HORNÍ VLTAVICE:

Hornovltavičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se v pátek odpoledne vloupal do osobního vozidla Subaru Legacy, které cizinec zaparkoval na krajnici místní komunikace, poblíž silnice I. třídy číslo 4, vedoucí do lesa, v katastru obce Horní Vltavice. Z vozidla pachatel následně odcizil dalekohled značky Tasco, vestu šedé barvy, osobní doklady, doklady k vozidlu a finanční hotovost, čímž majiteli způsobil škodu za více jak 14 000 korun. Hornovltavičtí policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

VIMPERK

Vimperští policisté sdělili podezření 34letému muži z Vimperska z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý minulou středu večer řídil osobního vozidlo Mercedes po ulici Pražská ve Vimperku, kde ho kontrolovali policisté. Ti následným odborným měřením u řidiče zjistili přes jedno promile alkoholu v dechu. Řidič tak přišel o řidičský průkaz a navíc ho v brzké době čeká jednání před soudem. Další prověřování provádí vimperští policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

Uplynulý týden od 28. července do 3. srpna byl po dlouhé době týdnem, ve kterém nezemřel na jihočeských silnicích žádný člověk.

 

Stalo se celkem 72 dopravních nehod. Tři osoby byly těžce zraněny, pětačtyřicet osob lehce. Co se týče podnapilých řidičů, pak statistiky uvádí, že každá osmnáctá nehoda byla zaviněna opilým řidičem. Oproti jiným týdnům, kdy průměrně každá desátá nehoda bývá zaviněna řidičem pod vlivem alkoholu, se jedná o mírné zlepšení. Při nehodách v uplynulém týdnu vznikla škoda za více než čtyři miliony korun. Nejvíce nehod se stalo na Českobudějovicku, celkem 23, pak následovalo Jindřichohradecko s 10 dopravními nehodami.

 

(pcr)