XTERRA Prachatice s mezinárodní účastí

V sobotu 9.8. se rozčeřila voda Křišťanovického potoka hned dvakrát. V 11.30, když startovali účastníci závodu Xterra Easy a ve 13.00 s účastníky Xterra Amedipro. 

Nejprestižnější tuzemský závod, s nejtěžší tratí v Evropě a s účastí 25 národních reprezentací. Vítězové Xterry měli jasný cíl – kvalifikace na mistrovství světa na Havaji.

 

Na požadavek organizátorů triatlonu zajistil vimperský spolek Zlatá stezka účast bavorských střelců Bollerschützen z Freyungu, kteří měli kromě vystoupení možnost oba závody odstartovat.

 

 

 

 

Mužskou kategorii těžšího závodu vyhrál mistr světa Ruben Ruzafa ze Španělska, druhé místo obsadil sedminásobný mistr Josiah Middaugh z USA a třetí místo získal Australan Ben Allen, kterému v roce 2013 patřilo třetí místo na MS. Páté místo patřilo českému reprezentantovi Janu Kubíčkovi.

V ženské kategorii jsme obsadili třetí místo díky Heleně Erbenové, o necelé dvě minuty jí porazila Britka Jacqui Slacková a vítězkou se stala Kathrin Müllerová z Německa.

 

Pro zajímavost XTERRA v číslech:

25 národních reprezentací

170 pořadatelů okolo trati

1400 litrů tekutin se vypije za závod

8000 kelímků je rozdáno na tratích

750 tyčinek a 850 gelů se sní během závodu

450 kůlů je potřeba k označení trati

1000 šipek různých významů

500 metrů zábran v centru města

1000 startovních čísel

50 akreditovaných novinářů + 2x televizní štáb

160 pohárů pro vítěze

500 medailí pro závodníky

3 lodě na rybníce

2 motorky, 2 čtyřkolky a 2 terénní auta na trati

2 sanitky

1 rok práce na závodě za což patří velký dík

 

Bohužel závěr XTERRY nebyl příjemný pro tři závodníky. Kola tří závodníků skončila v rukou zloděje, čímž vznikla škoda za téměř půl milionu korun. Dosud neznámý pachatel odcizil ze soboty na neděli v kempu U Křišťanovického rybníka, tři speciálně upravená jízdní kola, na kterých v sobotu závodili cyklisté letošní Xterry. 

Více informací můžete získat zde

 

Lenka Doubková

 

 {gallery}vimperk/2014/08_srpen/terra/{/gallery}