Hasiči a rodáci slavili v Budilově

Budilovská oslava

V sobotu 9. srpna uspořádali v Budilově oslavu 90. výročí založení místního dobrovolného hasičského sboru. Využili této oslavy zároveň k prvnímu ročníku setkání budilovských rodáků. Při této oslavě byli zároveň vyznamenáni nejstarší členové hasičského sboru, mezi nimiž byl mimo jiné i pan Fleischmann, který je členem 70 let. Tomu se říká věrnost dobrovolné činnosti.

Oslava byla zahájena ve 13 hodin pochodem osadou od hasičské zbrojnice. Přijely zároveň dobrovolné hasičské sbory Bohumilice, Výškovice, Čkyně, Štítkov a několik dalších z blízkého okolí. Dodaly tak svojí účastí důstojnost celé akci. Vystoupil také Dechový orchestr ZUŠ Vimperk, který opět zahrál svůj program ve výborné kvalitě. Přítomnost mažoretek Premium byla příjemným osvěžením. Mažoretky sklízely zasloužený potlesk od všech přítomných diváků, kterých se sešlo opravdu hodně.

Bylo to opravdu příjemné sobotní odpoledne v Budilově. Pořadatelům a všem, kdo se podíleli na přípravě, patří velké poděkování. Vzorně bylo postaráno o všechny přítomné jak zajištěným občerstvením, tak také velkým krytým stanem, který chránil před prudkým sluncem. Není nikdy od věci podívat se za „humna“ a zjistit, že i v okolí Vimperka umí lidi připravit oslavy a dobře se pobavit.

Karel Beránek

 

 

 

 

 

 
“Sešla se velká řada lidí, po mši v tamní kapli se v hospodě U Vondrášků v sále zavzpomínalo na historii, hasiči položili věnec padlým ve světových válkách, program zpestřily mažoretky z Vimperka v doprovodu orchestru pana Staňka. Odpoledne proběhla i hasičská soutěž veteránů. Byla to opravdu pěkná akce,” potvrzuje i  fotograf Vláďa Hošek, který  sobotní setkání v Budilově dokumentoval objektivem.
 

{gallery}vimperk/2014/08_srpen/budilov_hosek/{/gallery}