Opilá žena dvakrát za 15 hodin na záchytce

Opilá žena zaměstnávala policisty

 

Žena byla během patnácti hodin dvakrát převezena do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. 

Na tísňovou linku policie bylo v neděli 17. srpna letošního roku v 1.20 hodin oznámeno, že v Klatovech u křižovatky ulic Domažlická a Janovická leží žena na vozovce. Na místo se dostavili policisté a 46letá žena z Nýrska se podrobila dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 2,98 promile alkoholu. 

Žena zaměstnávala policisty již v sobotu 16. srpna v obci u Nýrska před jedenáctou hodinou dopoledne, kdy dechová zkouška byla 2,18 promile.

Podnapilá žena byla v obou uvedených případech převezena do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.

 

 

Je mu jedno, že za volant nesmí

 

Policisté kontrolovali 26letého muže z Nepomucka, který jel s vozidlem zn. Škoda Felicia, v obci Vlčkovice na Kolinecku v sobotu 16. srpna před jedenáctou dopoledne. V rámci šetření bylo zjištěno, že muž řídil vozidlo, i když má tuto činnost zakázanou podle rozsudku Okresního soudu v Kolíně od dubna do října 2014. Ve zkráceném přípravném řízení muž převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

 

Asi už mu byla zima, tak si vybral chatu

 

V Horažďovicích, v noci z pátku na sobotu, pachatel přelezl oplocení na zahradu a v nezajištěné zahradní chatce přespal. V sobotu 16. srpna byl 49letý muž před osmnáctou hodinou zadržen a převezen nejprve na oddělení, následně do policejní cely. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

 

 

Dopravní akce na Klatovsku

Po celý týden policisté kontrolovali účastníky provozu zejména řidiče motorových vozidel v rámci celorepublikové akce. 

V rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce byli kontrolováni řidiči i na Klatovsku. Tato akce byla vyhlášena policejním prezidentem vzhledem k nepříznivému vývoji dopravní nehodovosti zejména v letních měsících.

Na různých komunikacích kontrolovali policisté, v celkovém počtu 153, účastníky silničního provozu v uplynulém týdnu, tj. od pondělí 11. srpna do neděle 17. srpna 2014. Při akcích zjistili 189 přestupků a uložili blokové pokuty ve výši 52 200 Kč.

Policisté se při kontrolách řidičů motorových vozidel zaměřili na dodržování rychlostních limitů v obcích i mimo obce, kdy bylo zjištěno u 54 řidičů porušení, 25 osob nepoužilo bezpečnostní systémy, u 41 vozidel byl nevyhovující technický stav a jeden řidič jel bez řidičského průkazu. Tři řidiči jsou podezřelí ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Hlídky policistů z dopravní a pořádkové služby při akcích kontrolovali i rizikové účastníky silničního provozu především cyklisty, motocyklisty i chodce.

 

I cyklista je řidič!

Hlídkou policistů z dopravního inspektorátu, byl v Klatovech v sobotu 16. srpna v 0.30 hodin kontrolován cyklista, 22letý místní muž, na ulici Cibulkova. Muž jel na jízdním kole z ulice Podhůrecké k ulici Nádražní a nebyl osvětlen. Provedená dechová zkouška pro něj nevyzněla dobře – alkoholtester naměřil postupně výsledky 1,21 a opakovaně 1,35 a 1,39 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku.

 

 

-p cr, red-