Na Křemelné našli granáty

 V prostoru hory Křemelná nalezl zaměstnanec NP tři dělostřelecké granáty

 

Policisté z obvodního oddělení Železná Ruda přijali včera v ranních hodinách oznámení od zaměstnance Národního parku Šumava o nálezu munice.
Po příjezdu policisté místo zajistili a vyčkali do příjezdu pyrotechnické služby z  Českých Budějovic. V prostoru hory Křemelná mezi obcí Dobrá Voda a Prášily byly 3 ks munice pyrotechnikem označeny jako dělostřelecký granát, a munice byla následně převezena k odborné likvidaci.
 
 
 
Tisková mluvčí policie nprap. Hana Kroftová připomíná několik základních pravidel při nálezu munice. Tyto případy se poměrně často opakují a je třeba  zachovávat maximální opatrnost:
 
“Nalezeného předmětu se zásadně nedotýkáme, ani neprohledáváme okolí s vidinou dalšího nálezu.  Bezprostředně po zjištění volejte Policii ČR, nález jí hned oznamte a vyčkejte na místě do příjezdu policistů. Myslete i na ostatní – pokud by se na místě samotném, nebo v blízkosti, nacházely další osoby, varujte je a řekněte jim o svém nálezu a riziku. Každý takový nalezený předmět může znamenat reálné nebezpečí.”
 
– p cr, red-