Vimperský podnikatel zatčen

Jihočeští kriminalisté obvinili podnikatele z Vimperska z podvodu za 11 000 000 korun. Podezřelý se před vyšetřovateli skrýval a snažil se je výhrůžkami zastrašit.  

Podvedl pravděpodobně několik desítek lidí o miliony, vyhrožoval kriminalistům i vyšetřovatelům, ve „svém filmu je chtěl také popravit.“ To je příběh vimperského podnikatele a jeho několika posledních let.


Bezmála třicet poškozených podvedl osmatřicetiletý podnikatel z Vimperska. V úmyslu obohatit svoji společnost, zaměřenou převážně na stavební práce, osobně, nebo prostřednictvím zaměstnanců objednával a odebíral zboží i služby od různých dodavatelů. Věděl však, že nebude schopen faktury uhradit, ani dostát svým závazkům. Podle kriminalistů si byl velmi dobře vědom špatné ekonomické situace své firmy. Tyto skutečnosti však dodavatelům zatajil.

Od března roku 2012 do ledna 2013 tak způsobil škodu za více jak 11 000 000 korun zhruba třem desítkám poškozených. Podnikat a žít na cizí účet asi našemu podnikateli problém nedělalo, bál se však policistů a svého postihu. Policistům se vyhýbal, větší část roku 2013 strávil v zahraničí, vyhýbal se tak svému stíhání. To mu však nebránilo útočit na policisty jiným způsobem. Orgánům činným v trestním řízení zasílal výhrůžnou korespondenci, varoval, že při pokusu jej zadržet použije brokovnice i další zbraně, které v rodině existují ještě z doby světové války. Jednoho vyšetřovatele, kterého nikdy osobně neviděl, dokonce obvinil z fyzického útoku v místě bydliště. Své výhrůžky policistům i státnímu zastupitelství vystupňoval zasláním scénáře „svého“ filmu, kde má každý vyšetřovatel svoji roli a také svůj způsob jakým je zavražděn.

 

(pcr, idnes)