Nová obyvatelka sídliště

kuna auto

Ve středu ráno, stejně jako každý všední den, jsem kráčel do zaměstnání. Myšlenkami jsem byl už na svém pracovišti. V ranním pološeru ale vidím, jak od domků v ulici Pod pekárnou něco velmi rychle běží k „holubímu domu“.

Původně jsem myslel, že je to kočka. Ale byl to omyl. Jako střela se mihla pravděpodobně nová obyvatelka této části sídliště.

Pozorně sleduji, odkud že vlastně toto čilé zvířátko vyběhlo. Jednalo se totiž o kunu a její bydliště bude asi ve dvou polovracích. Ty sice mají registrační značky, ale je tomu již dávno, kdy pod jejich kapotami zaburácel motor.

 

 

Na parkovišti pomalu chátrají už déle než rok. Pro všudybylku kunu ideální místo pro bydlení a založení nové rodiny. Pokud se už stalo, že by měl některý majitel auta překousané kabely, teď už lze odkázat i na pravděpodobné bydliště nové obyvatelky. Bude ale velmi těžké vypudit tuto malou potvůrku ze sídliště. Je nutné jí poskytovat takové bydlení? Může si dokonce vybrat. Nikomu to asi nevadí, naproti parkovišti přece decimuje holubí kolonii. Škoda jen dvou parkovacích míst, není snadné na sídliště odstavit auto, když přijedete ze zaměstnání.

vrak

 

vrak2

 

Karel Beránek