Dva psi pokousali dítě, policisté museli střílet

 

JANOVICE NAD ÚHLAVOU – Dva lovečtí psi utekli z oploceného pozemku a napadli chlapce, který byl se zraněním transportován do nemocnice. 

 

     Včera kolem páté hodiny odpoledne přijali policisté oznámení o volném pobíhání psů v obci Janovice nad Úhlavou. Policisté z obvodního oddělení v Nýrsku po příjezdu do Janovic nad Úhlavou hledali pobíhající psy na různých místech a v 17.35 hodin na volném prostranství zjistili napadené dítě, na které stále útočii  dva lovečtí psi

 

Policisté použili střelnou zbraň ke zneškodnění zvířete ohrožujícího život nebo zdraví. Jeden policista začal okamžitě poskytovat první pomoc zraněnému chlapci a druhý přivolal zdravotnickou záchrannou službu. Před osmnáctou hodinou byl šestiletý chlapec se zraněním transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni.Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování se dostavili na místo a provedli ohledání místa činu.

 

Dále bylo zjištěno, že v době nepřítomnosti majitele došlo k útěku dvou loveckých psů z oploceného pozemku. Použití střelné zbraně bylo vyhodnoceno jako oprávněné a přiměřené. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

 

Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování policie další informace neuvolnila.

-p cr, red-