Park je hotový, předávat se bude dnes

Občanské sdružení Stanislavy Chumanové vybudovalo a věnuje obyvatelům Vimperku nový park

 

parak pekarna dokonceni 1

 

Na vimperském sídlišti chyběl prostor, kde by maminky a jejich děti mohly společně trávit volný čas. Když Občanské sdružení Stanislavy Chumanové zvažovalo, jaký projekt v roce 2014 uskuteční, ukázalo se, že na sídlišti v ulici Mírová je nad místní pekárnou zanedbané asfaltové hřiště, jehož okolí je zapleveleno náletem. Přitom bylo zřejmé, že jde o poměrně velký prostor, který by mohl sloužit jako odpočinková zóna nejen pro maminky s dětmi, ale všechny obyvatele sídliště.

 

Prostranství mělo být upraveno, ale na realizaci v celkové výši cca 400.000 Kč chyběly prostředky. Organizace a financování projektu se tedy ujalo Občanské sdružení Stanislavy Chumanové. Na začátku roku se uskutečnily schůzky s obyvateli sídliště a jejich připomínky a návrhy byly zapracovány do projektu ještě před samotným započetím stavebních prací.

 

PLogoři realizaci projektu se opět ukázalo, že vimperští obyvatelé, místní podnikatelé i velké vimperské firmy společně dokážou opravdu hodně. Mezi jednotlivci a firmami, kteří na realizaci projektu přispěli finančně jsou: ONEIDA s.r.o. Vimperk, Energie AG Teplo Vimperk, s.r.o., Agromont Vimperk spol. s r.o., Lesy ČR, s.p. Lesní závod Boubín, Ing. Bohumil Petrášek, Věra Vávrová, Ing. Jaroslava Martanová a Jiří Slavík, Světlana Ferková, Pavel Hanko, Martina Malíková, Jiří Founě s rodinou, Václav Bohuslav, MUDr. Jan Bočan, Jana Krnáková, Ing. Martin Valenta, Mgr. Dagmar Rückerová, Ing. Augustin Pešek.

 

 

 

parak pekarna dokonceni 2

 

Mezi firmy a občany, kteří na stavbě Parku nad pekárnou provedli práce zdarma, dodali materiál nebo sponzorsky dodali jednotlivé prvky patří: Strabag a.s. provozní jednotka Prachatice, Lesostavby Třeboň a.s., Městské lesy Vimperk, s.r.o., Reno Šumava a.s., Městské služby Vimperk, s.r.o., Betonárka Vimperk – Vojtěch Martan, Rohde & Schwarz, Agromont Vimperk, spol. s r.o., S-Tisk Vimperk spol. s r.o., Ing. Pavel Vyskočil – projektant, VAVI s.r.o., FMF Mechanik Vimperk, Stavoplast KL Stachy spol. s r.o., Jezdecká společnost FENIX Vimperk, Leopold Francek – Nákladní autodoprava, Antonín Pichl – zemědělec Borová Lada, AgroRašelina s.r.o., Soběslav, Jostra CZ spol. s r.o., Martin Fišer, MELO Protivín – zahradnictví, Autocentrum – Presl s.r.o., Koupelny Obselka s.r.o., Měšťanský pivovar Strakonice, Vimperská masna a.s., Pekařství Hanžl, manželé Koubovi.

parak pekarna dokonceni 3

 

V novém parku byly nově vybudovány sluneční hodiny, pískoviště s pevným bagříkem pro děti, ohniště a lavičky, asfaltová plocha pro jízdu dětí na odstrkovadlech a kolech. Nově byla nainstalována i skluzavka, venkovní tabule na kreslení pro děti, venkovní stůl na stolní tenis a tzv. tichá pošta.

 

Celková hodnota prací a dodaného mobiliáře dosahuje výše přibližně 700.000 Kč. Celý projekt se podařilo realizovat pouze díky tomu, že mnoho firem a jednotlivců poskytlo materiál a svou vlastní práci bez nároku na odměnu.

 

Občanské sdružení Stanislavy Chumanové bude dnes 28. srpna v 16:00 slavnostně předávat nový park do užívání obyvatelům města  Vimperk. Zástupci sdružení, sponzorů a pomáhajících budou spolu s občany opékat špekáčky, sázet skalničky a děti budou malovat na asfalt strašidla. Jste srdečně zváni!

final-plakat-a2-krivky-park-z-corelu

Věra Vávrová,  předsedkyně Občanského sdružení Stanislavy Chumanové

 

Foto ze středeční  závěrečné prohlídky a dokončování hřiště:

{gallery}vimperk/2014/08_srpen/park_pekarna_dokonceni_jenfoto/{/gallery}