Přežijí jen ti nejsilnější

 

6. září 2014 se na pražské Pankráci utkají při soutěži IRON FIREMAN ti nejlepší hasiči z celé ČR v atraktivní modifikaci závodu TFA.

 

 

 hasic (1 2)

 

 

 

Závod IRON FIREMAN má více jak desetiletou tradici a odstartoval v České republice vlnu soutěží v TFA. Stále si uchovává původní prvky této velmi náročné a divácky atraktivní exhibice. Akce se koná od 10:00 hodin mezi budovou CITY EMPIRIA a nákupním centrem Arkády Pankrác na Praze 4.

 

 

 

 1024x768

 

 

 

Závod začíná rozbalovaním dvou řad hadic na délku přes 70 metrů. Dále hasiči musí překulit těžkou nákladní pneumatiku, přenést dvě 30kg závaží a přeskočit dvakrát dvoumetrovou bariéru. Před vstupem do budovy CITY EMPIRIA ještě přenesou 80kg figurínu a následně vyběhnou do 26. patra. Vše v zásahové výstroji a s dýchacím přístrojem bez přestávky. Je to tak nejvyšší výběh ze všech závodů v TFA konaných v ČR. 

 

 

 

1024x768-2

 

1024x768-4

 

 

 

IRON FIREMAN je nejtěžší hasičský závod, který prověří fyzickou i psychickou zdatnost hasičů. Na startu je i několik žen, které závod absolvují ve stejném reřimu jako muži. Své síly změří jak profesionální, tak dobrovolní hasiči z celé ČR. 

 

 

 

 1024x768-5

 

 

Diváci si mimo samotný závod mohou prohlédnout hasičskou techniku, včetně letištního speciálu, který běžně mimo areál Letiště Václava Havla nevyjíždí. Návštěvníci tak budou mít jediněčnou šanci vidět obří hasičský speciál na vlastní oči. 

 

 

 

1024x768-3

 

 

 

Závod, v němž budou bojovat i hasiči Plzeňského kraje,  se koná pod záštitou ředitele pražských hasičů plk. Mgr. Jaromíra Peška.

 

-red, hzs-