Prodej pozemků, úpravy na ZS

Jednání rady města se konalo v pondělí 25. srpna.

Mimo jiné rada schválila prodej pozemků v bývalých kasárnách, dodavatele kompostérů do domácností, úpravy na zimním stadionu.

 

RM vzala na vědomí informaci ředitele nemocnice o parkování záložního vozidla rychlé záchranné služby.

 

RM schválila Dohodu o spolupráci při nasazení a užívání systému prvků aktivního monitoringu v příhraničí Plzeňského kraje a pověřila starostu města jejím podpisem.

 

RM schválila výměnu 3 ks pronajatých kopírovacích strojů Minolta C 220 za C 224 za měsíční nájemné 1 550 Kč, 1 černobílou kopii za 0,19 Kč a 1 barevnou kopii za 1,20 Kč vše bez DPH za 1 stroj a pověřila starostu města podpisem nové nájemní smlouvy.

 

RM schválila pronájem pódia městu Kašperské Hory na akci Oslavy města Kašperské hory v roce 2014 a pověřila starostu města podpisem smlouvy.

 

RM souhlasila, aby se město Sušice stalo oficiálním regionálním partnerem projektu Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015 a pověřila starostu podpisem Memoranda o spolupráci.

 

RM schválila, na základě doporučení komise o výběru dodavatele v rámci projektu „Nákup kompostérů do domácností ve městě Sušice“, uzavřít smlouvu s firmou ELKOPLAST CZ, s. r. o., Zlín a pověřila starostu města jejím podpisem.

 

RM doporučila zastupitelstvu města schválit rozpočtové opatření týkající se akce ZUŠ propojení budov (1,6 mil. Kč).

 

RM odložila záměr prodeje částí pozemkové parcely č. 398/6 o výměře 225 m2, č.  542/55 o výměře 25 m2 a č. 398/3 o výměře 400 m2, vše k.ú. Sušice nad Otavou, do doby schválení nového územního plánu.

 

RM schválila záměr pachtu pozemkových parcel č. 1472/2 o výměře 10223 m2 a č.  1470/22 o výměře 11680 m2, obě k.ú. Sušice nad Otavou, a jeho zveřejnění na úřední desce.

 

RM vzala na vědomí informaci o záměru prodeje podílů na pozemcích areálu bývalého hotelu Otava jejich vlastníkem – Hotel Otava s. r. o. RM ukládá odboru majetku rozvoje města ve spolupráci se stavebním úřadem zjistit limity využití území dle územního plánu.

 

 

RM schválila pronájem prostor – místnosti č. 3 a 4 ve 4. NP objektu čp. 60/III v Sušici, Nuželická ul. (sklad, učebna).

 

RM doporučila zastupitelstvu města rozhodnout o prodeji stavební parcely č. 3218 k.ú. Sušice nad Otavou, včetně stavby bez čp., která je její součástí, do podílového spoluvlastnictví osmi zájemcům. Kupující uhradí náklady spojené s prodejem.

 

RM doporučila zastupitelstvu města rozhodnout o prodeji stavební parcely č. 3216 k.ú. Sušice nad Otavou, včetně stavby bez čp., která je její součástí, čtyřem zájemcům s tím že kupující uhradí náklady spojené s prodejem.

 

RM projednala bytovou agendu týkající se pronájmu městských bytů, přidělení bytu v DPS i stanovení splátkového kalendáře dlužníkům.

 

RM schválila rozpočtové opatření týkající se opravy šaten a úpravy projektové dokumentace zimního stadionu.

 

Dne 20. srpna proběhla na místě stavby závěrečná prohlídka a stavebním úřadem byl udělen zákaz užívání objektu (2.NP šaten).

Důvodem je, že bylo zjištěno několik závad fyzických, které si vyžádají dodatečné stavební úpravy. Problémem je ale i stav dokumentace, která se neshoduje v celém rozsahu na úrovni jednotlivých profesí a částí PD. Zároveň bude potřeba od základu zapracovat finální koordinaci s bazénem (nebylo dosud možno provést).

 

Fyzické úpravy a projektové práce si vyžádají náklady ve výši téměř 200 tisíc korun:

 

1/ aktualizace projektu 10 000,00 Kč
2/ stavební úpravy – dozdění WC kabin, větrání strojovny VZT 24 000,00 Kč
3/ úpravy vzduchotechniky – doplnění odvětrání dvou místností 40 000,00 Kč
4/ pokrytí víceprací/navýšení ceny nad rámec schváleného rozpočtu, spojených s demolicí a nahrazením části příčky navíc, která hrozila zřícením 20 000,00 Kč
5/ úpravy z hlediska PBŘ (v návaznosti na strojovnu ZS, oddělení úseků, apod.) 25 000,00 Kč
6/ Krytí chyb v rozpočtu (rozpočet nesčítal některé položky, tj. se neobjevily v celkové ceně díla, nicméně oceněné byly. Nebylo zohledněno cca 100m2 příček) 70 000,00 Kč
CELKEM 189 000,00 Kč

 

 

Kompletní zápis z jednání rady najdete na www.mestosusice.cz

 

-red-