kramer2

Místo telefonu dostal brambory

Policisté hledají svědka nehody

SUŠICE – v pátek 22. srpna v 11.50 hodin na ulici Volšovská

Ohleduplnost by byla na místě –  v pátek 22. srpna se stala nehoda, při níž byl zraněn senior. Kjeho zranění došlo díky střetu se psem, jehož majitel ‘vedl’ připoutaného na koloběžce, na níž v tu chvíli jel.  Jel po chodníku směrem do centra městal. Zraněného seniora  musela ZZS převézt po konfliktu do nemocnice, policisté  nehodu prošetřují. Uvítají svědecké informace vztahující se k tomuto incidentu. Informace můžete podat na telefon číslo 974 334 111 nebo na dopravní inspektorát číslo 974 334 251, případně prostřednictvím e-mailu: kt.di.sdn@pcr.cz.

 

 

Nejdražší brambory – jedna  za 6 tisíc

Podvody prostřednictvím internetových prodejů pokračují 

Místo telefonu dostal brambory – poškozený muž ze Švihovska si na internetu vyhlédl iPhone za 12 490 Kč. Objednal si ho v dobré víře, že za své peníze zboží od kurýra obdrží. Kurýr se skutečně dostavil –  přes mobil si domluvili místo setkání a v pondělí 1. září odpoledne muž převzal zásilku v obci u Švihova. Nemilé ale bylo jeho překvapení, když po otevření balíčku zjistil, že uvnitř, úhledně zabalené v krabičce, jsou místo mobilního telefonu brambory. Po podvodníkovi – internetovém prodejci – policie pátrá. Za zaslané “dvě brambory v hodnotě  více  než 12 tisíc korun” si pachatel může jít za mříže sednout až na dva roky.

Podle trestního zákoníku, kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 
 
 

Řidičku transportoval do nemocnice vrtulník

 V pondělí po šesté hodině ráno řidička narazila ve smyku do stromu. 

 V  pondělí 1. září v 6.20 hodin jela 23letá žena z obce na Plzni-severu s vozidlem zn. Renault Mégane po silnici od Janovic nad Úhlavou směrem na Klatovy. Před Novákovicemi dostala, po projetí mírné pravotočivé zatáčky, na mokré vozovce smyk a havarovala. Auto skončilo  mimo silnici, zastavilo se nárazem do stromu.
Zraněnou ženu transportoval  vrtulník do plzeňské nemocnice, dechová zkouška u ní neprokázala přítomnost alkoholu v dechu. Žena ve vozidle převážela psa, který byl za jízdy řádně zajištěn.
 
 
 
 

Ukradené sošky byly nalezeny v cizině


Několik odcizených uměleckých děl, ukradených koncem loňského roku a letos na jaře z klatovských  kostelů (figurky a sošky), se podařilo vypátrat policistům v cizině. 
 
Policisté z odboru pátrání ze služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR zjistili, že  na internetovém portálu v cizině jsou nabízeny k prodeji odcizené předměty pocházející ze sakrálních objektů v Klatovech. Případy byly šetřeny ve  spolupráci s policisty na Klatovsku a s kolegy ve Spolkové republiky Německo.
 
Figurky pocházející z 19. století byly vyřezávané z lipového dřeva, pachatel je ukradl  z betlému ve vnitřních prostorách kostela. Další krádež z kostela a z kaple v Klatovech byla oznámena v polovině dubna letošního roku. Šlo o dvě dřevěné a dvě litinové sošky a malované hlavičky andělů. 
 
Policisté ze Spolkové republiky Německo zajistili u prodejce starožitných předmětů některé z ukradených předmětů a  dřevěné figurky z betlému, soška sedícího andílka, dřevořezba hlavičky andílka a dřevěná socha andílka, byly navráceny vlastníkům. Pachatel uvedených krádeží nebyl dosud zjištěn.
 
 
– p cr, red-