Jan Vastl: 16 vteřin od světového bronzu

Pouze 16 vteřin dělilo Honzu VASTLA  od bronzu na mistrovství světa v norském Hafjell. Zklamání to ale rozhodně není, naopak! Honza ukázal světu, že s ním  musí počítat a že se dovede pořádně poprat o medaili a soupeřům nedá nic zadarmo.

 

vastl svetak crvrty1

 

 

vastl svetak crvrty6

 

Sám přiznal, že jel hodně vyčerpávající závod a chtěl se v silné konkurenci  umístit v první desítce, na první pětku ani nemyslel. Že je velký talent a velký bojovník dokazoval po celou dobu závodu, o  místo “na bedně” přišel až kilometr před cílem.  V posledním kole ho o bronzovou medaili připravil americký závodník který skvělým finišem dokázal zrychlit a Jana Vastla předjet. I tak je to obrovský úspěch mladého závodníka, který se hned v prvním roce v kategorii U23 dokázal prosadit do světové špičky.

 

“Jel jsem absolutní šrot a bohužel už to nešlo, chytaly mě křeče, skoro celá poslední dvě kola, měl jsem toho úplně plný zuby. Zklamání to ale rozhodně není, jel jsem sem pro top ten. O první pětce se mi ani nezdálo. Celý týden se mi tady jezdilo suprově,” uvedl Vastl.

 

vastl svetak crvrty2

vastl svetak crvrty4

 

Česká cyklistika má v osmnáctiletém Janu Vastlovi obrovský talent. Sušickému rodákovi, reprezentantovi ČR, patří veliká gratulace a přání hodně štěstí do dalších závodů.

 

                                          vastl svetak crvrty2  vastl svetak crvrty7


Jan Vastl z týmu Česká spořitelna Specialized junior dojel na výborném čtvrtém místě na mistrovství světa v norském Hafjellu. Po startu z dvacáté pozice se dostal velice rychle do čela závodu a jednu chvíli dokonce vedl.

 
 

V posledním kole ho o bronzovou medaili připravil americký závodník který skvělým finišem dokázal zrychlit a Jana Vastla předjet. I tak je to obrovský úspěch mladého závodníka, který se hned v prvním roce v kategorii U23 dokázal prosadit do světové špičky. 

 

 

 

 

Výsledky muži U23:
1. Michiel van der Heijden (NED) 1:18:40 hod.
2. Jordan Sarrou (FRA) +0:49
3. Howard Grots (USA) +1:12
4. Jan Vastl +1:28
5. Grant Ferguson (GBR) +1:39

 

 

 

J. Lutovský, red
Foto: Michal Červený, mtbs.cz