Policejní informační servis

Nákladní auto skončilo na boku

MODRAVA – V pondělí před devátou hodinou najel, při míjení se s traktorem, řidič nákladního vozidla na krajnici silnice. Ta se s ním utrhla a náklaďák skončil v příkopu na boku.

 S nákladním vozidlem zn. Man jel včera ráno  mladý, 22letý, řidič. Muž z Táborska řídil nákladní vůz  po silnici č. 16910 ze směru od Horské Kvildy na Filipovu Huť. Na komunikaci se míjel s protijedoucím traktorem, kdy najel na pravou krajnici, která se pod tíhou nákladního vozidla utrhla a náklaďák se převrátil na pravý bok do silničního příkopu. Při nehodě došlo ke škodě na vozidle i silnici. Předpokládaná výše škody dosahuje  zhruba 505 000 Kč. Dechová zkouška byla u řidiče negativní, ke zranění osob nedošlo. Komunikace byla po dopravní nehodě uzavřena.

 

 

Pátrací akce po ztraceném seniorovi

PLZEŇ – Muž dosud nebyl nalezen. Policie žádá občany o spolupráci.  

Včera osm minut před polednem oznámila na tísňovou linku policie 41letá žena, že pohřešuje svého 70letého otce. Na místo se okamžitě dostavila policejní hlídka Obvodního oddělení Plzeň – Bory, která od ženy zakrátko získala základní informace, na jejichž základě se ihned rozjela pátrací akce po seniorovi. Mladá žena uvedla, že její otec byl spatřen naposledy ve čtvrtek, kdy hovořil se svou ženou, které sdělil, že pojede na návštěvu k dceři. K té do včerejšího dne nedorazil. Od čtvrtka jej nikdo z rodiny ani známých neviděl, o jeho pohybu a pobytu nejsou žádné zprávy.
 
Policisté ihned prověřili všechna nemocniční a zdravotnická zařízení, místa možného výskytu pohřešovaného a nakonec začali propátrávat i široké okolí místa, kde byl naposledy spatřen. ztraceny senior
Mimo jiné se ve spolupráci s policejním potápěčem a Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje jali propátrávat okolí přehrady v Českém údolí a vodní hladiny včetně břehů. Akce byla ukončena v pozdních večerních hodinách zatím neúspěšně. Dnes se policejní hlídky spolu s hasiči opět vypravily do terénu hledat ztraceného seniora.

 
 
Pokud je odkaz neaktivní, byla osoba vypátrána.
 
 

Mimo jiné se ve spolupráci s policejním potápěčem a Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje jali propátrávat okolí přehrady v Českém údolí a vodní hladiny včetně břehů.

Akce byla ukončena v pozdních večerních hodinách zatím neúspěšně. Dnes se policejní hlídky spolu s hasiči opět vypravily do terénu hledat ztraceného seniora.

 

 

 

PRÁZDNINOVÁ NEHODOVÁ STATISTIKA: 


Prázdninové měsíce se jistě mnohým z nás vydařily. Přesto však některým rodinám způsobila dopravní nehoda komplikace a nechtěné zážitky.

V červenci 2014 došlo v Plzeňském kraji k 286 dopravním nehodám. Zemřely při nich čtyři osoby. Dalších 170 osob bylo zraněno (těžce a lehce), u 37 řidičů bylo při nehodě zjištěno požití alkoholických nápojů.

V srpnu došlo podle předběžných součtů ke 135 nehodám, při nichž byly usmrceny rovněž čtyři osoby a 135 osob bylo těžce a lehce zraněno. U 27 řidičů bylo při nehodě zjištěno požití alkoholického nápoje.

-red-