atletika

Nejmladší atleti postoupili do finále

Ve čtvrtek 11. září se na sušickém stadionu uskutečnilo poslední, čtvrté kolo OMD mladších žáků v atletice. Obě družstva opět podala kvalitní výkon, který byl však v případě dívek poznamenán tím, že nestartovala jedna z tahounek – Natálie Kmecová. Nakonec to stačilo u dívek jen na 5. místo, chlapci obsadili nádherné druhé místo a toto postavení si udrželi i v celkovém hodnocení soutěže. a zajistili si tím postup do finálového kola společného pro Plzeňský i Karlovarský kraj, které se uskuteční 27. září ve Stříbře.

 

Trenér nejmladších atletů – Jan Prášek, zhodnotil vystoupení svých svěřenců takto : „Závody se vydařily, řídící pracovníci pochválili organizaci, i počasí nám přálo, ač pod mrakem, tak jsme nezmokli.

Obě kategorie, jak chlapce, tak i dívky vyhrála Škoda Plzeň, ale kluci ze Sušice podali velice bojovný výkon a obsadili ve své kategorii krásné druhé místo, čímž potvrdili i celkové toto umístění i po všech čtyřech kolech a zaslouženě postoupili do celkového finále soutěže OMD spojeného pro Plzeňský a Karlovarský kraj.

Kromě již stálých opor (Krouský, Prášek, Šarina, Tomas), zabodoval i staronový atlet Honza Panenka, který nám ke druhému místu vypomohl a také Jakub Heberlein, ve svém osobním rekordu. A naši nejmladší kluci donesli štafetový kolík do cíle, takže i ze štafety jsme získali cenné body.

Děvčata již tak úspěšná nebyla, protože hlavní opora, Natálka Kmecová se závodů nemohla zúčastnit. Ale opět všichni naši malí atleti bojovali a před domácím publikem se “vytáhli”.

Všichni již netrpělivě očekáváme, jak se naším zástupcům bude dařit ve finále, ve Stříbře, 27.9.2014.“

 

Kompletní výsledky v jednotlivých disciplínách najdete zde .

 

Text: Jan Prášek, doc