Koupě haly za 2,5 milionu je schválená

Včera se na posledním jednání v tomto funkčním období  sešli zastupitelé města Sušice.   Program zasedání se nijak nelišil od předchozích, byla schválena například výše vodného a stočného na  příští rok,  prodloužení platnosti plánu  rozvoje sociálních služeb v ORP Sušice, prodej sítě kontejnerů na odpad. Přítomnou veřejnost pak nejvíce zajímaly dva body programu, a to projednání odkoupení haly TJ do majetku města a schvalování Územního plánu.

 

V říjnu loňského roku pověřila valná hromada TJ Sušice členy výboru, aby jménem organzace jednali  o možnosti  nabyti  haly TJ do majetku města koupí.

K záměru prodeje  a nabídnutí  budovy městu dovedly TJ  mimo jiné následující skutečnosti:

– hala  je v současné době provozovatelná a provozuschopná, ale její provozní ztráta, kterou TJ není dále schopno pokrývat, se pohybuje  kolem 250 tisíc korun

– TJ dále nevidí možnost, jak navýšit příjmy, které by  tuto ztrátu pokryly

– je zapotřebí zainvestovat do úprav objektu, aby nedocházelo k dalším, větším, energetickým ztrátám

– TJ Sušice v dohledné době nepředpokádá takové navýšení příjmů, které by umožnily opravy, stavební úpravy a další invetie do rozvoje objektu  – oproti tomu  město může uvažovat i o  rozšíření  o prostor pro diváky halových sportů.

 

Znalecký posudek z prosince loňského roku stanovil  cenu  nemovitosti včetně pozemku na 2,5 milionu korun.  K využití objektu a jeho další správě, po  eventuální koupi do majetku města, se vyjádřil kladně i ředitel Sportovišť města Sušice Ing. Hamák. Hala TJ by po koupi měla být provozována právě pod hlavičkou této organizace.

Z řad zastupitelů zazněla v několika případech výhrada k navrhované ceně – město by mělo halu dostat bezúplatným převodem vzhledem k budoucím investicím, mělo by jednat o snížení kupní ceny apod. Přesto  byla koupě za výše uvedenou cenu při jmenovitém hlasování schválena.

PRO koupi haly se vyjádřili zastupitelé: Č Kříž, M. Naglmüllerová, V. Marešová, P. Mottl, J. Macháček, J. Staněk, T. Zelený, Z. Zezula, M. Malina, J. Hlaváček, V. Fornousová, D. Čámský. PROTI hlasovali: K. Nová, I. Vítovcová, M. Vrhel, M. Stárková, Z. Řezníčková, L. Szvitková, M. Kudová. Hlasování se zdrželi F. Kůs a R. Voldřich.

 

Dalším projednávaným bodům se budeme věnovat postupně v samostatných příspěvcích.

 

V závěru posledního jednání zastupitelům starosta P. Mottl poděkoval za jejich práci ve čtyřletém období, popřál úspěch v nadcházejících komunálních volbách, ženám věnoval květinu a  všem drobnou pozornost.

zatup2

 

 

-as-