Mouřenecké léto vrcholí

Vážení, zveme Vás opět na Mouřenec!

 

Cyklus duchovních, kulturních a vzdělávacích akcí Léto na Mouřenci 2014 v kostele svatého Mořice na Mouřenci nad šumavským Annímem vyvrcholí tuto sobotu 20. září česko-německou poutní slavností za účasti rodáků.

 

Program začíná prakticky už v 10 hodin komentovanými prohlídkami kostela a kostnice (v češtině). Pokud chcete zažít pouť se vším všudy, přidejte se k ostatním českým a německým poutníkům, kteří půjdou z Kundratic (u Hartmanic) na Mouřenec pěšky lesem. Sraz je ve 12 hodin na parkovišti vedle hospody v Kundraticích (cesta pěšky trvá cca 1 hodinu).

 

Program pokračuje v kostele od 13:15. Těšit se můžete na legendu o patronovi kostela svatém Mořici v podání žáků ZŠ T.G.M. v Sušici pod vedením p. učitelky Hany Šiškové a za hudebního doprovodu skupiny Gabriel.

 

Přesně ve 14 hodin začíná ČESKO-NĚMECKÁ MŠE SVATÁ, kterou bude sloužit P. Tomas van Zavrel. Varhanní doprovod obstará dr. Vladimír Horpeniak. Při mši zhodnotíme letošní sezonu na Mouřenci, představíme předběžný plán dalších akcí do konce roku a zazní obě verze šumavské hymny (Na krásné Šumavě/Tief drin im Böhmerwald).

 

Po bohoslužbě jsou pro zájemce připravené komentované prohlídky v češtině i němčině. Zhruba od 15 hodin bude před kostelem hned vedle stánku s občerstvením hrát (k poslechu, nikoli k tanci) harmonikář Josef Ludvar z Kašperských Hor.

Bude možné také přispět na další provoz a údržbu kostela a zakoupit si mouřenecké suvenýry (pohlednice, podmalby na skle, zvonky, propisky nebo magnety).

 

S přípravou slavnosti nám opět pomáhají Alenka Bernardová, Jarka Korandová a Iva Voláková (květinová výzdoba), pomocnou ruku nabídli/y i další. Všem moc děkujeme!

 

Akce se koná za podpory Hotelu Annín, který u kostela zajistí prodej občerstvení, OÚ Dlouhá Ves a mediální podpory ČRo Plzeň, Klatovského deníku, serveru sumavanet.cz a sumava.eu (hlavní partneři) a dalších médií!

 

 

Za celý tým “Přátelé Mouřence” srdečně zve Lukáš Milota

 

mourenec - pout