Rozhovor s trenérem A-týmu Petrem Grulichem:

DSC 0012

 

Rozhovor s trenérem A-týmu Petrem Grulichem:

 

S jakým cílem vstupuje A-tým do nového ročníku krajské ligy ? Kdo bude patřit k hlavním favoritům soutěže?

 

Letošní sezóna bude pro nás hodně náročná, protože začínáme budovat nový tým složený z mladých odchovanců, hlavně hodně mladých kluků, takže s nimi bude dost práce a potřeba dost trpělivosti. Ale věřím, že se s tím poperou. Jako cíl si samozřejmě dáváme postup do další fáze krajské ligy a hlavně bavit diváky. Za favority považuji Donau Č.B. a Písek.

 

Jak hodnotíte přípravná utkání s věkově velice rozdílnými soupeři?

 

Příprava splnila co měla, přestože máme ještě málo natrénováno, ale alespoň jsme si vyzkoušeli nová pravidla a nové pojetí hry. Myslím si, že právě tento styl hokeje bude vyhovovat mladým klukům a že se bude divákům zamlouvat.

 

Jaké jsou změny v týmu, kdo do týmu přichází a kdo naopak tým opouští?Jak to vypadá s odchodem kapitána Bobyho Jandy?

 

Už jsem zmiňoval budování nového kádru,takže do týmu přišli mladí kluci – Novotný,Vavřík, Vítovec, Fedor (Sušice) a brankář Robl, jsou to všechno junioři a příslib do budoucnosti. Z loňského týmu zatím skončil Vinš,ale slíbil, že když budeme potřebovat, tak nám pomůže. Zatím z rodinných důvodů nezačal Ženíšek, ale během října by měl začít trénovat. Ondra Předota je mimo se zdravotních důvodů a vypadá to až na prosinec. Už podle jmen jsme citelně oslabení, ale musím uznat, že mladíci zatím překvapují jak přístupem, tak i předváděnou hrou. Věřím, že to bude dobré a postupné zařazování již zmíněných hráčů těm mladším pomůže a předvedeme dobrý hokej. V případě Bobyho Jandy jsme se domluvili na ročním hostování v Donau Č.B. Je to všechno z rodinných důvodů, protože Boby se odstěhoval do Č.B. a má i časově náročné zaměstnání, takže jsme mu chtěli vyhovět, aby si mohl prodloužit kariéru a třeba se k nám ještě vrátí. Boby Janda pro vimperský hokej udělal dost, za což mu děkujeme a bude nám citelně chybět, ale takový je sportovní život.

 

Pozici kapitána týmu zastával právě Boby Janda, koho tedy budeme po novu vídat s céčkem na prsou?

 

Zatím jsme o tom moc nepřemýšleli, ale asi někdo ze starších hráčů, ovšem mužstvo se rozhodne v neděli, takže se nechte překvapit.

 

(zf)