Tříkrálová sbírka 2015

Tříkrálová sbírka 2015

 

Ani jsme se nenadáli a pomalu se začíná přibližovat závěr roku 2014. Oblastní charita Vimperk tak jako každý rok připravuje již nyní realizaci tradiční Tříkrálové sbírky, která se bude konat v lednu roku 2015 a jejíž výtěžek bude určen opět na zajištění nejen potřebných sociálních služeb na Vimpersku, ale část bude věnována i na humanitární pomoc tam, kde se ocitnou lidé v nouzi z důvodu např. přírodní či jiné katastrofy.     

            

Pod názvem Tříkrálová sbírka se neskrývá pouhá sbírková akce, ale jedná se také o obnovení staré lidové tradice, při níž koledníci přestrojení za tři krále přicházejí k domovům, aby tam přinesli radost, pokoj a světlo svou koledou a označili dveře domů symbolickými písmeny K+M+B. Tříkrálová sbírka se neobejde bez obětavosti stovek dobrovolníků a vstřícnosti široké veřejnosti. Pro každého z nás se otevírá možnost podílet se byť symbolickou částkou na pomoci lidem, kteří ji potřebují.

 

Oblastní charita Vimperk by proto ráda touto cestou vyzvala všechny, kteří mají chuť a odvahu se s námi zapojit do realizace této sbírky a přijmout roli vedoucího skupinky či koledníka. Protože počty koledníků jsou často nedostačující, stává se, že na některá místa se ani nedostanou a spousta lidí je zklamána, že se koledníků nedočká.

 

Proto Vás prosíme v případě, že se chcete zapojit, volejte na telefonní číslo 777 060 494, popřípadě pište na e-mail: info@fch-vimperk.cz a my Vám vše potřebné a důležité vysvětlíme. 

 

Zapojením do této sbírky pomůžete spoustě potřebných lidí.

 

Jana Brabcová, koordinátor Tříkrálové sbírky 2015