policie

Souhrn policejní práce

Policejní práce na Prachaticku ve dnech 5.10. – 28.9.

 

5.10.

Nepříjemné překvapení přichystal neznámý pachatel myslivcům v katastru obce Nová Pec. V přesně nezjištěné době rozhoupal dřevěné konstrukce dvou mysliveckých posedů a následně posed povalil. Tím došlo k jejich poškození. Škoda, kterou způsobil, dosáhla výše bezmála 20 000 korun. Případem se zabývají volarští policisté.

 

 

3.10.

Prachatickým policistům se ve velmi krátké době podařilo odhalit totožnost zloděje, který koncem září odcizil motocykl značky Jawa v hodnotě 6 000 korun. Ke krádeži došlo v ulici Krumlovská v Prachaticích. Policisté zjistili, že skutek má na svědomí muž (34 let) z Prachaticka, který byl za obdobný skutek potrestán rozsudkem Okresního soudu v Příbrami v roce 2011. Policisté případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Pachatel by tak měl do dvou týdnů znovu stanout před soudem.

 

 

3.10.

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze kterého je podezřelý 39letý muž. Podezřelému vydal v srpnu 2014 okresní soud výzvu k nastoupení do výkonu trestu odnětí svobody, kterou neakceptoval. Muže, až na základě příkazu okresního soudu, museli do výkonu trestu odnětí svobodu eskortovat policisté. Věc předána k dalšímu prověřování prachatickým kriminalistům.

 

 

1.10.

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se v pondělí během dne vloupal v obci Strážný do nákladního vozidla Ford Transit. Z vozidla za bílého dne následně odcizil sbíjecí kladivo, ruční závitnici, křížový přímkový laser a elektrickou pilu na železo, čímž poškozenému způsobil škodu za nejméně 36 000 korun. Policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

1.10.

Netoličtí policisté sdělili podezření 53letému muži z Českobudějovicka z přečinu krádeže. Muž je důvodně podezřelý z toho, že minulý čtvrtek o půl sedmé ráno odcizil mobilní telefon značky Iphone, z čerpací stanice v katastru obce Vitějovice, který si tam jeho majitel zapomněl. Poškozenému vznikla jeho krádeží škoda za nejméně 14 000 korun. Díky dobré práci netolických policistů, se však podařilo ve velmi krátké době, pachatele i s odcizeným mobilním telefonem dopadnout. Další prověřování provádí netoličtí policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

30.9.

Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel z pátku na pondělí odcizil ze staveniště v Prachaticích elektrický kabel. Jednalo se celkem o 100 metrů měděného kabelu, který byl volně položený mezi elektrickými rozvaděči. Poškozené organizaci tak vznikla škoda za nejméně 13 000 korun. Prachatičtí policisté provedli ohledání místa činu a po pachateli nyní intenzivně pátrají.

 

 

30.9.

Prachatičtí dopravní policisté sdělili podezření 19letému muži z Prachaticka z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý řídil v polovině září 2014 po třetí hodině ranní osobní vozidlo Fiat Ducato, se kterým nezvládnul řízení v uzavřené části města Prachatice a na Velkém náměstí narazil do zaparkovaného nákladního vozidla VW Touareg a nákladního vozidla Ford Transit, které bylo odraženo na další zaparkované osobní vozidlo Seat Cordoba. Přivolaní policisté řidiči na místě naměřili téměř dvě a půl promile alkoholu v dechu. Řidič svou hazardní jízdou způsobil hmotnou škodu na vozidlech převyšující 100 000 korun. Další prověřování provádí dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

29.9.

Prachatičtí dopravní policisté včera před půl devátou ráno vyjížděli k dopravní nehodě dvou vozidel, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 141 ve směru jízdy Volary – Blažejovice. Ze zavinění dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Opel Astra, který při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, následkem čehož přejel s vozidlem do protisměru, kde se levou přední částí vozidla střetl s levou přední částí osobního vozidla Škoda Octavia. Po dopravní nehodě byl řidič vozidla Opel i řidička vozidla Škoda převezeni do nemocnice s přesně nezjištěným zraněním. Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Hmotná škoda na vozidlech činí zhruba 150 000 korun. Další prověřování dopravní nehody provádí dopravní policisté.

 

 

29.9.

Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel se včera během dne vloupal do karavanu, který byl zaparkovaný na odstavné ploše za hřbitovem v Husinci. Z karavanu pachatel následně odcizil plnou10-ti kilogramovou propanbutanovou láhev a dvě půllitrové načaté láhve s obsahem vodky a tuzemáku, čímž poškozenému způsobil škodu za nejméně 500 korun. Prachatičtí policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

28.9.

Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel odcizil v úterý během jedenácté až čtrnácté hodiny motocykl. Jednalo se motocykl Jawa, typ Dandy s registrační značkou, rok výroby 1996, který si jeho majitel zaparkoval u chaty v zahrádkářské kolonii v Prachaticích. Během této doby motocykl odcizil dosud neznámý pachatel, čímž poškozenému způsobil škodu za nejméně 8 000 korun. Prachatičtí policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli a motocyklu intenzivně pátrají.

 

 

28.9.

Netoličtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel odcizil ve čtvrtek okolo půl sedmé ráno v objektu čerpací stanice v katastru obce Vitějovice, mobilní telefon značky Iphone. Poškozený tam na pár minut telefon zapomněl, což pachateli ke krádeži stačilo. Poškozenému krádeží vznikla škoda za nejméně 14 000 korun. Další prověřování provádí netoličtí policisté, kteří po mobilním telefonu i pachateli intenzivně pátrají.

 

 

(pcr)