Peníze až na prvním místě

Od voleb k volbám –  čerpání dotací z EU

“Strukturální fondy”  – téměř zaklínadlo  a měřítko úspěšnosti veřejné správy. Kolik jsme dokázali vytěžit? Jak jsme je dokázali zhodnotit?  Víte vůbec, kolik se podařilo získat a na jaké projekty v posledních letech  finačních prostředků ze strukturálních fondů EU?

 

Zajímavou aplikaci, kde můžete tato základní data zjistit, nabízí k využití Česká televize.  Na  jejích webových stránkách tak můžete zjistit, kolik které město získalo a na jaké investice využilo peníze z EU.  Přehledně a  rychle tu najdete informace nejen o svém městě/ obci, ale i o okolních.

 

penize fondy

/na stránu se dostanete kliknutím na obrázek/

 

V aplikaci najdete dokončené nebo probíhající projekty, u nichž byla podepsána smlouva, dodatek ke smlouvě či rozhodnutí o financování (datum alokace) v období mezi 1. listopadem 2010 a 31. srpnem 2014, tedy od minulých komunálních voleb do těch současných.

Jde pouze o čerpání ze strukturálních fondů, kde byla příjemcem dotace územní samospráva. Projekty financované v rámci jiných fondů se v aplikaci neobjevují, stejně jako projekty realizované organizacemi, které jsou zřízené územní samosprávou (seznam dalších zdrojů s informacemi o veřejných financích najdete zde).

 

Sušice, Vimperk, Hartmanice, Kašperské Hory, Dlouhá Ves, Kolinec, Velhartice…  podívejte se, kolik peněz a kam putovalo do našeho regionu v uplynulých čtyřech letech.

 

-red-