Kompostéry ze špatného materiálu

Rada města zasedala naposledy 6. října. Mezi dalšími projednávala opravu střechy nemocnice, pronájem pozemků na další pouť, nebo nevyhovující kompostéry do domácností.

 

Pět firem bylo osloveno v souvislosti s realizací veřejné zakázky malého rozsahu „Nemocnice Sušice – oprava střechy monobloku“. Na Výzvu zareagovaly tři firmy – dvě nabídku zaslaly, jedna se omluvila a zbylé dvě se nezúčastnily.

Jediným hodnotícím kritériem, k němuž pracovní skupina přihlížela, byla nabídková cena. Tu vyčíslila firma PROTOM STRAKONICE, s. r. o.. Nabídka této společnosti obsahovala také všechny potřebné náležitost, proto pracovní skupina radě doporučila tuto schválit a práci zadat strakonické firmě.

 

Rada města schválila pronájem pozemkových parcel pro pořádání sušické pouti 2015 Vlastimilu Lagronovi, Klatovy. Za pronájem dvou pozemků (pouze část pozemků, na nichž je pořádána pouť) a to na dobu určitou zaplatí nájemné 30 000 Kč + DPH za celou dobu pronájmu. Rada zároveň pověřila starostu města podpisem smlouvy.

 

 

Nákup kompostérů do domácností se komplikuje

Rada města schválila na základě doporučení komise o výběru dodavatele v rámci projektu „Nákup kompostérů do domácností ve městě Sušice“, uzavřít smlouvu s firmou ELKOPLAST CZ, s. r. o., Zlín, která splnila všechny podmínky dle zadávací dokumentace a zároveň podala nejnižší cenovou nabídku. Po dodání kompostérů ale bylo zjištěno, že síla materiálu, ze kterého je kompostér vyroben, neodpovídá technickým parametrům podle zadávací dokumentace. Po konzultaci s právníkem města Mgr. Sojkou byla navržena řešení situace, s nimiž byla rada seznámena:

 

1) Odstoupit od smlouvy o dílo, která je již podepsána. V tom případě by muselo dojít k novému výběrovému řízení a žádosti k fondu o prodloužení termínu projektu (dotace).

 

2) Požadovat slevu, toto řešení není možné, protože by město nesplnilo podmínky stanovené ve výběrovém řízení a to by znamenala ztrátu dotace.

 

3) Požadovat od firmy ELKOPLAST CZ, s. r. o. dodání kompostérů dle technické specifikace.

 

Rada města vzala tuto informaci na vědomí a po dalším upřesnění bude rozhodnuto o konkrétním postupu.

 

-red-