Výsledky voleb z pohledu lídrů stran

V sobotu ve dvě hodiny odpoledne se uzavřely volební místnosti a začalo počítání. Necelých 47 procent voličů přišlo  zvolit své zastupitele, kteří budou společně pracovat pro město po následující čtyři roky. Ne  všem se ale povedlo ve volbách uspět tak, jak si představovali, někdy naopak skutečnost předčila očekávání. Jak vidí lídři  kandidujících stran volební výsledky? Budou navrhovat  starostu, místostarostu, člena rady? Zeptali jsme se:

 

1. Jste spokojen/a s výsledky voleb? Splnily volby Vaše očekávání, nebo se s výsledkem  hodně rozchází?

2. Co podle Vás způsobuje tak vysoké procento neúčasti voličů?

3. S jakými ambicemi půjdete do ustavujícího zastupitelstva? Budete stavět kandidáta na starostu, místostarostu, člena rady?

 

 

V Sušici zvítězila  

 

 ods  7 mandátů:

– nevyjádřili se

 —————————————————————————————————————————————————————————-

 

cssd-bila-oranz-podklad     4 mandáty

Ing Milena Stárková:

1. ČSSD obhájila čtyři mandáty v zastupitelstvu a je tedy druhá v pořadí. Gratuluji vítězi těchto komunálních voleb, straně ODS. Počítali jsme s lepším výsledkem. Při stávajícím rozvržení mandátů, kdy se do zastupitelstva dostalo všech osm politických subjektů, bude obtížné rozhodování.

2. To je složitá otázka. Komunální volby by měly být občanovi blízké. Pokud tomu tak není, může to mít řadu příčin, počínaje apatií…

3. O těchto věcech se ještě jedná, předpokládám, že budeme mít zájem o zástupce v radě města.

 —————————————————————————————————————————————————————————

 

susicti    3 mandáty

 

Ing. Věra Marešová:

1. Nemohu říct, že volby splnily moje očekávání, protože jsem předem měla obavy, že voliče ovlivní negativní předvolební kampaň některých stran. Jsem moc ráda, že tomu tak nebylo a výsledek voleb mě příjemně překvapil. Oceňuji voliče, kteří si nenechali vemluvit špatnou náladu. Blahopřeji vítězné ODS a děkuji všem, kteří podpořili sdružení Sušičtí a posílili tím naší pozici v zastupitelstvu o jeden mandát.

 

2. Myslím si, že když je člověk hodně nespokojený, tak se snaží s tím něco udělat. V tomto případě může jít k volbám a hlasovat pro změnu. Podle mě ti, co nevolí, tak jsou poměrně spokojeni se stávajícím stavem a nechtějí nic řešit. Když se podíváme kolem sebe do světa a dnes i do Evropy, tak si musíme uvědomit, jak se máme dobře. Měli bychom si toho víc vážit.

 

3. Voliči dali sami jasně najevo, koho si přejí za starostu a to považuji za správné. My budeme podporovat kandidaturu Petra Mottla (ODS). O pozici místostarosty se budu za Sušické ucházet opět já. Dále budeme kandidovat ještě na jedno místo v radě města.

 

 ————————————————————————————————————————————————————————–

logo kscm na sirku    2 mandáty

 

Ing. Miloš Brzák:

1. V podstatě jsem to očekával. ODS i KSČM si udržely počet zastupitelů. Jen jsem očekával, že jako první na kandidátce se do zastupitelstva dostanu. Nestalo se.

2. Nevěří, že se něco zásadně změní.

3. Podle výsledků není předpoklad, že na uvedené funkce KSČM dosáhne.

——————————————————————————————————————————————————————————-

 

ano  2 mandáty

František Jelínek:

1. Naše očekávání bylo splněno.

2. Nevím, ale předpokládám, že jsou občané spokojeni s vedením města.

3. Ne, tyto ambice nemáme, musíme se učit, jak to zde na radnici funguje.

—————————————————————————————————————————————————————————–

 

kdu csl     1 mandát

– nevyjádřili se

—————————————————————————————————————————————————————————–

 

top09-spodporou-logo rgb     1 mandát

 MUDr. Kateřina Nová:

 

1) Nemůžu říci, že bych byla spokojena, ale ani nespokojena. Mandát jsme uhájili, což vidím jako pozitivní.

2) Těžko můžu hodnotit, já považuji možnost volit za výsadu, kterou jsem zatím vždy využila. Jedním z důvodů je jistě celková nechuť  vůči politice jako takové, svoji roli hraje i jistá ztráta ,,zodpovědnosti” a především zájmu vůči dění kolem sebe, dění ve svém městě.

3) Rádi bychom pokračovali, tam kde jsme skončili, to znamená –  měli člena v radě města.

 

—————————————————————————————————————————————————————————–

 

szr    1 mandát

Ing. Michal Beneš:

 1. Celkové výsledky za Sušici jsou podle předpokladů (první dvě, tři místa). Překvapením je výsledek ANO 2011, který je obrazem celorepublikové situace a popularity. A za nás… velké zklamání z výsledků.

2. Volební účast menší než 50% má pravděpodobně dva důvody. Prvním je nezájem o cokoliv, druhým je myšlenka, že se po volbách nic nezmění. Ale osobně si myslím, že by měla být účast ve volbách samozřejmostí. Pokud snad někdo nevolil, neměl by kritizovat a nadávat.

3. Ambice v zastupitelstvu jsou pro nás rovny 1/21. Podle výsledků bude pravděpodobně na radnici stávající koalice ODS, Sušičtí a TOP 09, i když ODS přišla o dva mandáty.

 ————————————————————————————————————————————————————————-

 

Termín a místo ustavujícího jednání zastupitelstva města, na kterém by měla proběhnout volba rady města, místostarosty a starosty,  včas zveřejníme.

 

 

 -red-