Kros čkyňskými poli

Za rybníkem se opět bude krosit čkyňskými poli

 

 

Čkyňský sportovní oddíl Outdoor Kids pořádá druhý ročník závodů v přespolním běhu nazvaný – Podzimní kros čkyňskými poli. Závod se poběží v sobotu 18. října, společně s rodiči a příznivci Outdoor Kids  ho spolupořádá i vimperský SKI klub Šumava.

 

Závody startují v 10:00 hodin ve Čkyni u rybníka. „Běhat se bude ve všech kategoriích, od batolat až po seniory,“ uvádí Jiří Mánek hlavní organizátor a trenér Outdoor Kids. Nejmenší zdolají trať dlouhou 300 metrů, muži a junioři budou závodit na 12 kilometrech. Loňský první ročník navázal na dlouhou tradici běžeckých závodů ve Čkyni (např. Večerní běh Čkyní), která byla na několik let přerušena.

 

„Loni se závodů i přes nepřízeň počasí zúčastnilo více než sto závodníků. Protože se nám závody povedly, tak doufáme, že letos by to mohlo být ještě více,“ doplňuje Jiří Mánek.

 

Pro příchozí i závodníky bude připravené občerstvení v podobě pečeného selátka a maminky i babičky z Outdoor Kids napečou pro závodníky i diváky buchty a koláče. Na čepu bude pivo z pivovaru Dudák.

 

Přespolní běh a hry v přírodě patří k podzimu v Outdoor Kids. Běžecké tréninky se konají dvakrát do týdne, většinou na Záhoříčku u Čkyně. Podzimní víkendy pak patří běžeckému závodění v terénu. Outdoor Kids mají naplánováno zúčastnit se 5 krát závodů ve Vimperku, na Hajné hoře a také ve Strakonicích.  „Podzim je příprava na běžky a proto je třeba běhat a to i dost rychle, jako součást přípravy na zimu. Jinak na jaře jezdíme na kole a od května do konce srpna se účastníme seriálu závodů na horských kolech,“ popisuje aktivity oddílu Jiří Mánek.

 

Veškeré informace o závodě ve Čkyni naleznete na webu www.cz -outdoorkids.eu. Zde jsou uvedeny i důležité propozice závodu. 

(pp)