policie

Policisté hledají svědka nehody

Spravedlnosti neuteče – myslel si že ho nenajdou, opak je pravdou

          Sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci převzal ve zkráceném přípravném řízení 43letý muž z obce na Nymbursku. V pátek 8. srpna 2014 v Sušici na parkovišti v ulici T. G. Masaryka ve 14.25 hodin došlo ke srážce dvou vozidel při vyjíždění.  Následně 38letý řidič z Prahy oznámil telefonicky na policii, že účastník nehody 43letý muž poškodil jeho vozidlo zn. Toyota Land Cruiser, protože se zastal řidičky.

Podezřelý muž na vozidle v levých předních dveřích promáčkl plech, ulomil zpětné zrcátko i poškodil ovládání stahovacího okna a uvnitř ve spínací skříňce zapalování zlomil klíček. Výše škody dosáhla téměř 40 000 korun.
 
 
Srážka  se silničáři vyšla na 110 000 korun, policisté hledají řidiče, který nehodu viděl

 
    V úterý 14. října dopoledne řídila 32letá žena vozidlo zn. Ford Transit na přímém úseku silnice II/191 od obce Janovice nad Úhlavou na Klatovy, kde byla prováděna údržba silničního příkopu. Řidička se rozhodla auto údržbypředjíždět a ve chvíli, kdy započala tento manévr si všimla, že je předjížděna jiným vozidlem. Začala brzdit, ale  manévr se nezdařil a do  silnčářů narazila. Dechová zkouška provedená u obou řidičů byla negativní, celková škoda dosahuje 110 000 Kč.
 
   Policisté žádají řidiče druhého předjíždějícího osobního vozidla pravděpodobně bílé barvy, aby se přihlásil na dopravní inspektorát v Klatovech nebo na telefonní číslo 974 334 251 nebo 974 334 250.
 
 
Dva řidiči pod vlivem drog
 
         První byl pod vlivem alkoholu a nadýchal 1,62 promile a druhý pod vlivem amfetaminu. 

      V pondělí 13. října kontrolovali policisté 27letého řidiče  v Horažďovicích. Ačkoliv byla dechová zkouška na alkohol  negativní, test na návykové látky byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Muž byl policisty převezen do zdravotnického zařízení v Sušici k lékařskému vyšetření, kde odmítl odběr krve a moči. Muž je podezřelý ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu.
 
     Policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali v pátek 10. října po šestnácté hodině v Chudenicích 42letého řidiče z Chudenicka. Na výzvu se muž podrobil dechové zkoušce- přístroj naměřil 1,50 a opakovaně 1,62 promile alkoholu. Byl převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech k lékařskému vyšetření a odběru krve. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Policisté mužům zadrželi řidičské průkazy.
 
 
– p cr, red –