Agresivní opilec házel pomeranče

 

I když by se dala služba strážníků Městské policie leckdy označit za pestrou, vzhledem k různorodosti zloduchů a jejich počínání, nejde o žádnou legraci a prověřit a vyšetřit se musí každé oznámení i případ. V uplynulých dnech měla MP Prachatice napilno stejně jako jindy a službu jim i tentokrát “ozvláštnily” zajímavé případy:

 

Z Penny marketu přišlo oznámení o  agresivním muži, který po lidech hází pomeranče. Po příjezdu na místo již znaveného agresora strážníci nalezli ležet na zemi v chodbě mezi prodejnou Zeman a prodejnou Penny. Když byl hlídkou vyzván, aby jí následoval ven před prodejnu, probral se z letargie, začal nadávat a vztekat. Oznamovatelka uvedla, že muž chodil po prodejně, rozhazoval z regálů zboží, podrážel lidem nohy a strkal do nich. U muže byla provedena orientační dechová zkouška s naměřeným výsledkem 2,11 promile alkoholu. Poté byla na místo přivolána RZS, která vystavila povolení k převozu do protialkoholní záchytné stanice v Českých Budějovicích, kam jej následně strážníci transportovali.

 

Krátce po desáté hodině večerní 13. října, oznámila recepční z nemocnice, že jim na parkovišti sedí pán na invalidním vozíčku, který je bez nohou a odmítl odvoz sanitou, s tím, že pro něho přijedou. Odmítá komunikovat s personálem, který ho chce zavézt do areálu, protože prší. Volají MP proto, aby pánovi domluvila. Hlídka poté muže zastihla na parkovišti u zadního vchodu. Pán uvedl, že je již propuštěn z ošetření, tudíž nemůže dále setrvat v nemocnici. Hlídka jej ujistila, že může zůstat v prostoru vestibulu do rána, kdy si jej vyzvedne starosta obce. S tímto pán souhlasil a následně se přesunul se souhlasem recepční do vestibulu.

 

 

 

Na linku 156 bylo 14. října  oznámeno, že před městským úřadem leží muž bez nohy. Na místo byla vyslána hlídka, která zjistila, že muž upadl, uhodil se do hlavy a je mu špatně. Stálou službou byla na místo přivolána RZS, která si muže převzala k ošetření.

 

Zlodějka v Kauflandu  – oznámení o zadržení zlodějky přišlo z Kauflandu. Strážníkům MP na místě sdělil zaměstnanec bezpečnostní agentury, že zde přítomná žena se pokusila odcizit zboží v hodnotě necelých šedesáti korun. Žena se k odcizení zboží hlídce přiznala a jeho hodnotu uhradila. Poté za přestupek zaplatila blokovou pokutu.

 

-mp, red-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.iprachatice.eu/index.php/prachatice/102-zpravy/6289-prvni-snih-kdy-a-kde-tipnete-si